Κουρασμένος, αλλά νικητής!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δεύτερο θετικό τεστ για την ομάδα του Πάκο Ερέρα

Ο νέος ΑΡΗΣ βγάζει μία αισιοδοξία. Και δίκαια, μετά τη νίκη επί της Ντε Γκράαφσαπ και την δεύτερη καλή εμφάνισή του στα φιλικά προετοιμασίας. 

Απέναντι σε μία πιο έτοιμη ομάδα και με δεδομένη την κούραση από τις προπονήσεις, οι “κιτρινόμαυροι” αντεπεξήλθαν σωστά κόντρα στους Ολλανδούς και πήραν τη νίκη χάρη στο γκολ του Νικολάς Κολάσο στο 15ο λεπτό. Μάλιστα η ομάδα του Πάκο Ερέρα έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της με το χαμένο πέναλτι του Ναζλίδη στο 33′.

Η Ντε Γκράαφσαπ από την πλευρά της είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της, πέραν όμως της φάσης με τον Σεράρενς στο 64′ δεν απείλησε σε κάποια άλλη στιγμή την εστία του ΑΡΗ.

Ετσι ξεκίνησε

Μία διαφοροποίηση είχε η ενδεκάδα του Πάκο Ερέρα, σε σχέση με το φιλικό κόντρα στη Μπίρσοτ. Ο Μπάσα ξεκίνησε αντί του Ιντζόγλου και ήταν ο παίκτης μπροστά από τα δύο στόπερ, έχοντας λίγο πιο μπροστά Κολάσο και Ματίγια. Ο Καντιμοίρης ήταν στο τέρμα, με τους Τζανακάκη, Σόουζα, Δεληζήση και Βαλεριάνο τετράδα στην άμυνα. Ντιγκινί-Γκαρσία ήταν οι πλάγιοι επιθετικοί, με τον Ναζλίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Νικολάς… Γκολάσο

Ο Αργεντινός μέσος ήταν αυτός που άνοιξε λογαριασμό στα φιλικά της προετοιμασίας, δίνοντας το προβάδισμα στον ΑΡΗ στο 15ο λεπτό. Ο 27χρονος χαφ έπιασε το σουτ, ο τερματοφύλακας της Ντε Γκράαφσαπ δεν υπολόγισε την πορεία της μπάλας και έτσι κατέληξε στα δίχτυα των Ολλανδών για το 0-1.

Χαμένη ευκαιρία με Ναζλίδη

Οι Ολλανδοί ήταν εκείνοι που είχαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους. Δεν μπορούσαν ωστόσο να απειλήσουν την εστία του ΑΡΗ, ο οποίος στο 33′ έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ο Ματέο Γκαρσία κέρδισε πέναλτι αλλά η εκτέλεση του Ναζλίδη ήταν κακή και το 0-1 παρέμεινε μέχρι το ημίχρονο.

Πολλές αλλαγές, ίδια εικόνα

Οπως με τη Μπίρσοτ, έτσι και με τη Ντε Γκράαφσαπ ο Πάκο Ερέρα προχώρησε σε πολλές αλλαγές με το ξεκίνημα της επανάληψης. Αυτές όμως όχι μόνο δεν αλλοίωσαν την εικόνα του ΑΡΗ αλλά κατά διαστήματα την έκαναν καλύτερη από εκείνη του πρώτου μέρους. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρώτη καλή στιγμή των Ολλανδών ήρθε στο 64′, όταν ο Αναγνωστόπουλος απομάκρυνε δύσκολα το σουτ του Σεράρενς. Εξι λεπτά νωρίτερα οι “κιτρινόμαυροι” είχαν ακόμη μία καλή στιγμή από την προσπάθεια του Μπάσα, με τον πορτιέρε των Ολλανδών να μαζεύει με δεύτερη προσπάθεια.

ΝΤΕ ΓΚΡΑΑΣΑΦΤ (Χενκ Ντε Γιονγκ): Etemadi; Abena, S. Nieuwpoort, Van de Pavert, Tutuarima; Olijve, Nijland, Klaasen; Narsingh, Serrarens, El Jebli.

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Καντιμοίρης, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Μπάσα, Ιντζόγλου, Κολάσο, Γκαρσία, Ντιγκινί, Ναζλίδης.

Στο δεύτερο ημίχρονο, αγωνίστηκαν επίσης οι: Αναγνωστόπουλος, Βέλεθ, Μενέντεζ, Παυλίδης, Μιλούνοβιτς, Διαμαντόπουλος, Μπακούτσης, Μπακαγιάννης, Σταμπουλίδης.

Προτεινόμενα Άρθρα