Εφεση για να γλιτώσει το πρόστιμο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Καμία άλλη κύρωση για τους "κιτρινόμαυρους", πέραν του χρηματικού προστίμου

Η ΕΠΟ, όπως αναμενόταν, επέβαλλε τελικά στον ΑΡΗ πρόστιμο ύψους 20 χιλιάδων ευρώ από τη στιγμή που “κόπηκε” στο πλάνο βιωσιμότητας όσον αφορά την αδειοδότηση του. 

Στην ΠΑΕ περίμεναν τη συγκεκριμένη εξέλιξη από την πρώτη στιγμή, εξαιτίας της απουσίας τηλεοπτικού συμβολαίου από το πλάνο βιωσιμότητας της ομάδας. Κάτι για το οποίο σας είχε ενημερώσει και το AllAboutARIS , χωρίς να εκφράζεται η παραμικρή ανησυχία από την ΠΑΕ αφού δεν θα υπάρξουν επιπλέον κυρώσεις για την ομάδα πέραν του προστίμου. 

Στην Αλκμήνης θα κάνουν έφεση κατά της απόφασης της ΕΠΟ να μην αδειοδοτήσει την ομάδα σε πρώτο βαθμό και για να αποφύγουν το πρόστιμο. Στο διάστημα μέχρι την εκδίκαση της, οι “κιτρινόμαυροι” έχουν ως στόχο να συμπληρώσουν τα οικονομικά στοιχεία που απαιτούνται για τη βιωσιμότητα . Είτε μέσω του τηλεοπτικού είτε μέσω χορηγιών την ώρα που η σύμπραξη ΕΡΤ και Nova μοιάζει πολύ πιθανή. Εξέλιξη που θα φέρει στα ταμεία της ομάδας περίπου 2,7 εκατ. ευρώ. 

Αν λοιπόν γίνουν τα παραπάνω, ο ΑΡΗΣ θα αδειοδοτηθεί κανονικά σε πρώτο βαθμό. Σε κάθε περίπτωση όμως, η όλη διαδικασία έχει πλήττει το προφίλ της ΠΑΕ, η οποία όμως έχει ως ελαφρυντικό ότι ακόμα βρίσκει μπροστά της τα κατάλοιπα της Football League. Κάτι το οποίο φυσικά δεν θα αποτελεί δικαιολογία την επόμενη χρονιά.

Προτεινόμενα Άρθρα