Η… εξομολόγηση των Αργεντίνων!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του ΑΡΗ στην Ολλανδία ολοκληρώνεται και δύο από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας ήταν οι δύο Αργεντίνοι της

Νικολάς Κολάσο και Ματέο Γκαρσία ήτα από εκείνους που ξεχώρισαν στην Ολλανδία, με τον δεύτερο ειδικά να δημιουργεί μεγάλες προσοδκίες. 

Αμφότεροι ήρθαν για να δώσουν στην ομάδα το κάτι παραπάνω. Αυτό θέλουν και οι ίδιοι, όπως φυσικά και να ζήσουν την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του ΑΡΗ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Και αφού μαζί ήρθαν στη Θεσσαλονίκη, μαζί μιλούν και στο AllAboutARIS για τη μέχρι τώρα προετοιμασία της ομάδας και τι περιμένουν φέτος 

Αναλυτικά: 

Νίκολας και Ματέο ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις από τη νέα σου ομάδα;
ΚΟΛΑΣΟ: Αισθάνομαι πολύ καλά στο καινούργιο μου περιβάλλον, προσαρμόστηκα γρήγορα, η πόλη από όσα πρόλαβα να δω είναι υπέροχη και πραγματικά απολαμβάνω τις μέρες μου στον Αρη.
 

ΜΑΤΕΟ: Είμαι πολύ χαρούμενος με την ομάδα, μας υποδέχτηκαν πολύ καλά και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εχω εμπιστοσύνη σε αυτό που δουλεύουμε στην προετοιμασία και με γεμίζει με αυτοπεποίθηση για τη νέα σεζόν.
 

-Νίκολας γνωρίζεις την σχέση που έχει χτίσει ο Αρης τα τελευταία χρόνια με την Μπόκα αλλά και τους ποδοσφαιριστές από την Αργεντινή; 
 

ΚΟΛΑΣΟ: Παίζω από… πάντοτε στην Μπόκα και βλέπω ότι οι δυο ομάδες εχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά και δεν βλέπω την ώρα να μπω στο γήπεδο με τους οπαδούς μας για να απολαύσω τα παιχνίδια.
 

-Ματέο πως βλέπεις τον δανεισμό σου από την Λας Πάλμας στον Αρη και με ποιες προσδοκίες έρχεσαι στο Κλεάνθης Βικελίδης;

ΜΑΤΕΟ: Το πιο σημαντικό για μένα είναι να προσαρμοστώ οσο πιο γρηγορα στο ελληνικό ποδοσφαιρο. Καθαρά προσωπικά θέλω να διεκδικήσω και να πετύχω να πάρω πολλά λεπτά συμμετοχής που ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ήρθα και με την ομάδα να πετύχουμε σπουδαία πράγματα στο πρωτάθλημα.

-Νίκολας ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από τον νέο σου προπονητη;
ΚΟΛΑΣΟ: Είναι πολλές καλές. Αυτός και όλο το προπονητικό δουλεύουν σκληρά και εμάς τους παίκτες είναι σημαντικό ότι δουλεύει πολύ με την μπάλα. Πρέπει να δουλέψουμε αρκετά από εδώ και πέρα στην τακτική πέρα από τη φυσική κατάσταση αλλά γενικά η πρώτη ενττπωση είναι θετική.

-Εσύ Ματέο τον γνωρίζεις καλά από το ισπανικό πρωτάθλημα
ΜΑΤΕΟ: Τον ήξερα από πριν αφού έχει δουλέψει στο ισπανικό πρωτάθλημα και την την Λας Πάλμας. Είναι ένας προπονητής που ξέρει πολλά για το ποδόσφαιρο. Η πρώτη εντύπωση είναι πολύ θετική και αυτό που θέλω είναι να συλλέξω όλες τις πληροφορίες για τον τρόπο που παίζει ο προπονητής.

-Νίκολας έχεις την ευχέρεια να παίζεις σε όλες τις θέσεις στα αριστερά. Υπάρχει κάποια από αυτές που προτιμάς;

ΚΟΛΑΣΟ: Η φυσική μου θέση είναι εσωτερικός αριστερός μέσος όπως αγωνίστηκα στα φιλικά. Μπορώ να παίξω και αριστερό εξτρεμ και μπακ γιατί το έκανα στις ομάδες που αγωνίστηκα. Αν η ομάδα και ο προπονητής μου το ζητήσουν δεν έχω πρόβλημα να κάνω και αυτή τη δουλειά στον αγωνιστικό χώρο.

-Ηταν εύκολη η απόφασή σας να έρθετε στην Ελλάδα;

ΚΟΛΑΣΟ: Εγώ έχω ξαναβγει από την χώρα μου παίζοντας στην Αυστραλία και δεν δυσκολεύτηκα να πάρω την απόφαση να έρθω στην Ευρώπη. Ηρθα σε μια όμορφη χώρα, μια μεγάλη ομάδα και ανυπομονώ να αγωνιστώ με τη νέα μου ομάδα.

ΜΑΤΕΟ: Είχα πολλές προτάσεις από ομάδες της σεγκούντα ντιβιζιόν στην Ισπανια. Όταν ο Αρης ενδιαφέρθηκε για μένα πήρα την αποφασή μου σχετικά εύκολα.

-Ηρθατε στον Αρη αμφότεροι με την μορφή του δανεισμού. Θέλετε ο δανεισμός να γίνει μόνιμη παραμονή ή είναι πολύ νωρίς να το σκεφτείτε;

ΚΟΛΑΣΟ: Πραγματικά θα το ήθελα αλλά εξαρτάται από τη δουλειά που θα κάνω κι αν η ομάδα με θέλει και με αγαπήσει ο κόσμος. Θα ηθελα να μείνω για πολλά χρόνια.
ΜΑΤΕΟ: Ο Αρης είναι μια πολύ καλή προοπτική για την καριέρα μου. Εάν είμαι ευχαριστημένος και νιώσω άνετα υπάρχει η πιθανότητα να μείνω στην ομάδα.

-Πως σας φάνηκε το γεγονός ότι πολύ μακριά από την Ελλάδα είδατε τόσο κόσμο στα φιλικά στην Ολλανδία; Τι αισθανθήκατε;
Κολασο: Ηταν πολύ σημαντικό να δούμε τόσο κόσμο να μας υποστηρίζει όντας τόσα χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα. Αυτό δείχνει ότι ο Αρης έχει παντού οπαδούς.
ΜΑΤΕΟ: Το ξέραμε ότι ο Αρης έχει φανατικούς οπαδούς αλλά είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε παίζοντας σε Βελγιο και Ολλανδία. Αυτό δείχνει την δυναμική που έχει αυτή η ομάδα αλλά και την ευθύνη που απορρέει για εμάς απο αυτό. 

-Ο Αρης έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια μια παράδοση στους ποδοσφαιριστές από την Αργεντινή (Αράνο, Νασούτι, Κάμπορα). Θέλετε να αφήσετε και εσείς το στίγμα σας όπως αυτοί ή ακόμη και να τους ξεπεράσετε;

ΚΟΛΑΣΟ: Ηταν από τις πρώτες ερωτήσεις που μου έκαναν όταν ήρθα. Θελω να δημιουργήσω μια μικρή ή μεγαλη ιστορία στον Αρη. Να αφήσω κάτι για να με θυμούνται γι αυτό.

ΜΑΤΕΟ: Ξέρω την ιστορία και πόσοι παίκτες από τη χώρα μου έπαιξαν εδώ. Θέλω να αφήσω μια καλή εντύπωση και φυσικά να βελτιωθώ και ατομικά παίζοντας στον Αρη αφού είμαι μόλις 22 ετών.

-Με δεδομένο ότι υπάρχουν στην ομάδα φέτος αρκετοί λάτιν και Ισπανοί σε συνδυασμό με τους ελληνες, που μπορεί να οδηγήσει αυτή η συνύπαρξη και αν βλέπετε ομοιότητες στον τρόπο συμπεριφοράς και παιχνιδιού;

ΚΟΛΑΣΟ: Η πρώτη ομοιότητα που μπορώ να βρω είναι το πάθος που βγάζουν στο παιχνίδι τους, το ασταμάτητο τρέξιμο και τη δύναμη. 

-Είδατε πριν έρθετε τα βίντεο απο τα δυο φιλικά με την Μπόκα;
ΚΟΛΑΣΟ: Ναι φυσικά και ήταν πραγματικά φανταστικό, απίστευτη ατμόσφαιρα. Δεν ξέρω αν η Μπόκα καταφέρει και φετος να έρθει για φιλικό αλλά θέλω να το ζήσω.
ΜΑΤΕΟ: Ειδα τα στιγμιότυπα από τα δυο παιχνίδια και αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι οι οπαδοί της Μπόκα έχουν πολλά κοινά με του Αρη.

-Νίκολας πέτυχες κόντρα στην Ντε Γκράαφσαπ το πρώτο σου γκολ. Ηταν μόνο η αρχη;
Ηταν λιγάκι τυχερό το γκολ, αλλά να ξέρετε δεν ήταν αυτό που μετράει. Το πιο σημαντικό για μένα ήταν η συμπεριφορά που έδειξε  η ομαδα, το ότι δεν μας απειλησαν ιδιαίτερα και δεν δεχθήκαμε γκολ και φυσικά ότι κερδίσαμε γιατί οι νικες βοηθούν στην ψυχολογία. 
-Εσυ Ματέο σκέφτεσαι καθόλου το πρώτο σου γκολ;
Ολοι θέλουμε να σκοράρουμε, το ίδιο και εγώ. Θα δουλέψω για να το πετύχω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ηταν μια καλή αρχή ότι κέρδισα το πέναλτι.
 

-Πόσο σας βοηθάει μέσα στο γήπεδο ότι παίζετε στην ίδια πλευρά και μιλάτε την ίδια γλώσσα;
ΚΟΛΑΣΟ: Είναι πράγματι σημαντικό και αλληλοβοηθιόμαστε, όπως και το γεγονός ότι μπορεί να μας μεταφέρει απο τον πάγκο τις οδηγίες ο προπονητής απευθείας στη γλώσσα μας.

-Το γεγονός ότι προέρχεστε από καλές ομάδες θα σας βοηθήσει να γίνετε ηγέτες του νέου Αρη;

ΚΟΛΑΣΟ: Αυτό πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Είμαι εδώ για να δουλέψω και να κάνω το καλυτερο που μπορώ για την ομάδα και τους συμπαίκτες μου.
ΜΑΤΕΟ: Ξέρω ότι ο Αρης είναι μεγάλο και ιστορικό κλαμπ και οι απαιτήσεις είναι μεγαλες. Eχω θετική σκέψη, και είμαι αισιόδοξος ότι θα παλέψουμε για να πετύχουμε σπουδαία πράγματα.

Η εθνική Αργεντινής υπάρχει στο μυαλό σας και αν ναι πως;
ΚΟΛΑΣΟ: Πάντα αποτελεί όνειρο η Εθνική. Για μένα ίσως λόγω ηλικίας να έχω χάσει την ευκαιρία μου γιατι η ομάδα έχει σπουδαίους παίκτες που παίζουν σε μεγάλα ευρωπαικά club, αλλά παραμένει όνειρο. 
ΜΑΤΕΟ: Γιά κάθε ποδοσφαιριστή στην ηλικία μου αποτελεί όνειρο η συμμετοχή στην Εθνική. Εχω αγωνιστεί στα κλιμάκια. Ελπίζω ότι κάποια μέρα θα κερδίσω μια θέση στην προεπιλογή και γιατί όχι στο ρόστερ της ομάδας. 

Νίκολας πως εξηγείται το φαινόμενο Μπόκα Τζούνιορς
ΚΟΛΑΣΟ: Η Μπόκα ήταν πάντα ένας τεράστιος σύλλογος. Αλλά μετά το 2000 με τους Ρικέλμε και Παλέρμο η δημοφιλία της εκτινάχθηκε στα ύψη.

Εσένα Ματέο ποια είναι η αγαπημένη σου ομάδα στην Αργεντινή;
ΜΑΤΕΟ: Η Ινστιτούτο Κόρδοβα. Είναι το μέρος που γεννήθηκα. Ο Πάουλο Ντιμπάλα είναι κολλητός μου, παίξαμε μαζί στην ομάδα από τις μικρές ηλικίες.

-Νίκολας θέλεις να μας πεις για το περιστατικό όταν πέρσι σκόραρες εναντίον της Μπόκα της οποίας είναι μεγάλη φαν η συζυγός σου;
ΚΟΛΑΣΟ: Ηταν πραγματικά κάτι τρελό γιατι η Μπόκα ήταν ένα βήμα από την κατάκτηση του τίτλου όταν σκόραρα με την Χιμνάσια Λα Πλάτα. Ηταν ένα πολύ παράξενο συναίσθημα γιατί είμαι και εγώ οπαδός της Μπόκα, παίζω εκεί από οκτώ ετών αλλά από την άλλη είναι η δουλειά μου και έπρεπε να την κάνω. Πάντως η συζυγός μου δεν με έκλεισε έξω από το σπίτι όπως γράφτηκε….

Προτεινόμενα Άρθρα