Ούτε η κούραση τον σταματάει!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Ματέο Γκαρσία άνοιξε λογαριασμό και χάρισε τη νίκη στους "κιτρινόμαυρους"

Αήττητος… κι ωραίος επιστρέφει ο ΑΡΗΣ στη Θεσσαλονίκη, αφού ούτε η κούραση αλλά ούτε και η Βίλεμ στάθηκαν εμπόδιο. 

Στο τελευταίο τους φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, οι “κιτρινόμαυροι” χάρη στο γκολ του Ματέο Γκαρσία πέρασαν με 0-1 από το Τίλμπουργκ, κερδίζοντας τους Ολλανδούς αλλά και την κόπωση από το παιχνίδι κόντρα στη Ντεν Χάαγκ.

Ετσι ξεκίνησε

Κατά τα 7/11 ήταν αλλαγμένη η ενδεκάδα του ΑΡΗ, με τον Πάκο Ερέρα να δίνει ανάσες στην πλειοψηφία των παικτών που ξεκίνησαν κόντρα στην Ντεν Χάαγκ και να αλλάζει το σύστημα σε 4-4-2 με ρόμβο. Συγκεκριμένα ο Κουέστα ήταν στο τέρμα. Κωνσταντινίδης-Βαλεριάνος κάλυπταν τα δύο άκρα της άμυνας και ο Σόουζα με τον Βελέθ ήταν στα στόπερ. Ο Ιντζόγλου ήταν στη βάση του ρόμβου, με εσωτερικούς μέσους τους Μενέντεζ-Ματίγια και τον Παυλίδη στην κουρφή πίσω από το δίδυμο των Διαμαντόπουλου-Μιλούνοβιτς.

Οι αλλαγές και η δεδομένη κούραση

Οι πολλές δοκιμές σε πρόσωπα και σχήμα από πλευράς Ερερα επηρέασαν φυσιολογικά την εικόνα του ΑΡΗ. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στην άμυνα της Βίλεμ, η οποία είχε δύο καλές στιγμές. Η πρώτη στο 9′ με τον Κουέστα να απομακρύνει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Σολ, ο οποίος στο 16′ έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.

Προς το τέλος του ημιχρόνου ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν, με κορυφαία στιγμής τους την προσπάθεια του Ματίγια έξω από την περιοχή, μετά την πάσα του Παυλίδη.

Οι αλλαγές έφεραν βελτίωση

Στο πρώτο διάστημα της επανάληψης ο Πάκο Ερέρα σταδιακά πέρασε τους θεωρητικά βασικούς στο παιχνίδι και… φρέσκαρε την ενδεκάδα, με τον ΑΡΗ να μην απειλείται αλλά να απειλεί περισσότερο. Στο 51′ ο τερματοφύλακας των Ολλανδών έδιωξε εντυπωσιακά το φάουλ του Μιλούνοβιτς και στο 72′ η κεφαλιά του Ντιγκινί από τη σέντρα του Τζανακάκη πέρασε μόλις έξω από το δεξί δοκάρι.

“Χτύπησε” στο τέλος με τον Γκαρσία να ανοίγει λογαριασμό

Η βελτίωση της εικόνας του ΑΡΗ στην επανάληψη ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένη, ειδικά μετά το 70′. Εκεί στο τέλος ήταν που… χτύπησε και η ομάδα του Πάκο Ερέρα. Συγκεκριμένα στο 88′ ο Ματέο Γκαρσία έκλεψε τη μπάλα αφού πρώτα ο τερματοφύλακας της Βίλεμ είπε “όχι” στον Ναζλίδη, για να βρει δίχτυα και να δώσει στον ΑΡΗ ακόμη μία νίκη. 

ΒΙΛΕΜ (Αντρι Κόστερ): Βέλενρουτερ, Λιούις, Χέερκενς, Λίφτινκ, Σολ, Κρουξ, Κρόουλι, Ντάνκερλουϊ, Σαντίκι, ΜακΓκάρι και Λόουερς.

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Ούγκο Σόουζα, Βελέθ, Ιντζόγλου, Παυλίδης, Μιλούνοβιτς, Μενέντεθ, Διαμαντόπουλος, Ματίγια, Βαλεριάνος και Κωνσταντινίδης.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν επίσης οι: Τζανακάκης, Μπάσα, Κολάσο, Γκαρσία, Ντιγκινί, Ναζλίδης, Δεληζήσης, Σταμπουλίδης

Προτεινόμενα Άρθρα