Οι νίκες "χτίζουν" χαρακτήρα

από AllAboutARIS

Στα φιλικά προετοιμασίας, το αποτέλεσμα είναι το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τις ομάδες, όμως όταν αυτό το αποτέλεσμα είναι η νίκη, "σφυρηλατείται" ο χαρακτήρας της ομάδας και ανεβαίνει η ψυχολογία των παικτών.

Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας τους, οι ομάδες δίνουν φιλικά παιχνίδια, για να δούνε οι προπονητές σε ποιους τομείς πρέπει να δουλέψει περισσότερο για να βελτιωθεί η ομάδα, τι προσθήκες πρέπει να γίνουν στο ρόστερ και γενικότερα να δοκιμάσουν σχήματα και πρόσωπα. Όσο για τους ποδοσφαιριστές, αρχίζουν ν’ αποκτούν χημεία μεταξύ τους και να “βρίσκονται” μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στα φιλικά προετοιμασίας, το αποτέλεσμα περνάει σε δεύτερη μοίρα, καθώς πρωταρχικός στόχος είναι να εφαρμοστούν, στο μέτρο του δυνατού, όλα εκείνα που δουλεύονται στις προπονήσεις. Πάντα όμως όταν μία ομάδα αγωνίζεται, θέλει να κερδίζει και στην Ολλανδία ο ΑΡΗΣ, κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα και στα τέσσερα φιλικά που έδωσε, μία συνθήκη που δίνει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση και ψυχολογία στους παίκτες.

Προτεινόμενα Άρθρα