Γκάμα, ο 6ος…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οχι και τόσο μεγάλη η λίστα των παικτών που έχουν έρθει από την Πορτογαλία

Ο Μπρούνο Γκάμα ετοιμάζεται να φορέσει τα κιτρινόμαυρα και να προσθέσει το όνομά του σε όχι και τόσο μεγάλη λίστα των παικτών. Εκείνη των Πορτογάλων.

Ο 30χρονος εξτρέμ θα γίνει μόλις ο 6ος παίκτης από την Πορτογαλία που θα φορέσει τη φανέλα του ΑΡΗ, με την αρχή να γίνεται το 2006. 

Ο πρώτος Πορτογάλος που αγωνίστηκε στον ΑΡΗ είναι ο Πάουλο Κόστα. Ηρθε στο “Κλεάνθης Βικελίδης” τον Ιανουάριο του 2006 και στον έναν χρόνο που ανήκε στην ομάδα μέτρησε 42 εμφανίσεις και οκτώ γκολ. 

Μετά τον Κόστα, χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τέσσερα χρόνια για να περάσει τις πόρτες του “Κλεάνθης Βικελίδης” κάποιος συμπατριώτης του. Τον Γενάρη του 2011 ο ΑΡΗΣ παίρνει δανεικό από την Πάρμα τον Ντανίλο Περέιρα. Μόλις πέντε εμφανίσεις και δύο γκολ για τον νεαρό τότε μέσο, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε βασικό στέλεχος της Πόρτο και της Εθνικής Πορτογαλίας.

Τη σεζόν 2012-13 ήταν η σειρά του Νούνο Κοέλιο, με 27 εμφανίσεις και δύο γκολ. Ακολούθησε ο Βάσκο Φερνάντεζ τη σεζόν 2014-15 και φυσικά ο Ούγκο Σόουζα τον Γενάρη του 2016, με τον τελευταίο να έχει εξελιχθεί σε μία από τις πιο πετυχημένες κινήσεις του ΑΡΗ από την Πορτογαλία.

Προτεινόμενα Άρθρα