Ο μύθος του Αλέκου Αλεξιάδη

από AllAboutARIS

Μέσω της σελίδας Aris.re θα γνωρίζουμε καθημερινά μεγάλους αστέρες του παρελθόντος

Ό,τι και να πει κανείς για τον Αλέκο είναι λίγο. Οι νεότερες γενιές δυστυχώς δεν ευτύχησαν να τον δουν να αγωνίζεται, αλλά ο απόηχος από τα επιτεύγματα του φτάνει μέχρι και την εποχή μας.

Ο Αλεξιάδης υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν ποτέ την κιτρινόμαυρη φανέλα. Αγωνίστηκε σε περισσότερα από 350 επίσημα ματς, πετυχαίνοντας 154 γκολ.

Δυναμικός, με εξαιρετική ευχέρεια στο σκοράρισμα ήταν ο υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνος για τους αντίπαλους τερματοφύλακες. Πολύ καλό σουτ, τρομερή κεφαλιά και καλές τοποθετήσεις του έδιναν πάντοτε προβάδισμα απέναντι στην αντίπαλη άμυνα. Ψαλιδάκια, κεφαλιές ψαράκι και εντυπωσιακά τελειώματα, συνδύαζαν το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Παλικάρι μέσα στο γήπεδο, δεν δίσταζε να ζητάει το δίκιο του και να κυνηγάει με με πάθος του εχθρούς της ομάδας, όπως στην περίπτωση του διαιτητή Μίχα, για την επίθεση εναντίον του οποίου καταδικάστηκε από την χουντική δικαιοσύνη σε ένα χρόνο εκτός γηπέδων.

Μεγαλύτερο επίτευγμα του η κατάκτηση του κυπέλλου το 1970, στο οποίο ματς ακυρώθηκαν, άδικα, δύο καθαρά τέρματα του.

Στην εθνική ομάδα αδικήθηκε, αγωνιζόμενος σε μόλις δύο ματς, πετυχαίνοντας όμως δύο γκολ εναντίον των Φινλανδών στο Καυταντζόγειο, με 50.000 Θεσσαλονικείς να τον αποθεώνουν.

Ο Αλέκος, “δαίμονας” στο γήπεδο, αλλά αγνός άνθρωπος στην καθημερινότητα του, είναι αναμφίβολα, μαζί με τους Βικελίδη Κλεάνθη και Κούη Ντίνο, οι μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες που πέρασαν ποτέ από τον ΑΡΗ.

Γέννηση: 1945
Θέση: Επιθετικός
Παρουσία: 1961-1975

Προτεινόμενα Άρθρα