Μόρας: "Μηχανάκι ο Μπάσα, χάρηκα για τον Ναζλίδη"

από Γιώργος Γκάτος

Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής παραδέχθηκε ότι οι δύο ομάδες έπαιξαν όσο καλύτερα τους επέτρεψε ο αγωνιστικός χώρος, τόνισε πως είναι λογικό να μην είναι έτοιμος ο ΑΡΗΣ και μίλησε για το Ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο δεν βλέπει να αλλάζει.

Για το χθεσινό παιχνίδι και τον χλοοτάπητα:

“Θεωρώ ότι αν άρχιζε το πρωτάθλημα τώρα, δε νομίζω πως θα παίζαμε το παιχνίδι εδώ. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και δεν τραυματίστηκε κάποιος, γιατί υπήρχαν πολλές πιθανότητες. Ο κόσμος είδε την προσπάθεια των παικτών, γιατί από θέμα τεχνικής δεν μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα. Θα θέλαμε να έχει γρηγορότερο ρυθμό και ο κάθες παίκτης να μπορεί να προσφέρει περισσότερα.”

Για την παρουσία του κόσμου:

“Είναι αυτό που λείπει από τα γήπεδα. Ήταν πάρα πολύ ωραίο να δούμε τον ΑΡΗ, να επανέλθει ξανά μαζί με τον κόσμο του. Αυτό χρειαζόμαστε αν θέλουμε παίκτες, αν θέλουμε να κάνουμε καλύτερο το πρωτάθλημα. Χρειάζονται σωστές διοικήσεις ώστε να μπορεί ο κόσμος να στηρίζει την ομάδα. Είναι και δύσκολος μήνας ο Αύγουστος, εξαιτίας αδειών, και δεν περιμένεις τόσο κόσμο, αλλά ο κόσμος βρέθηκε γιατί το έχει ανάγκη και το έχει ανάγκη και το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για την εικόνα του ΑΡΗ:

“Φάνηκε ότι δεν υπάρχει ομοιογένεια, κάτι το οποίο είναι πολύ φυσιολογικό. Δε νομίζω πως κάποιος περίμενε να δέσει η ομάδα τόσο γρήγορα. Υπάρχουν 20 μέρες ακόμα έτσι ώστε να ετοιμαστούν όσο πιο γρήγορα γίνονται. Θεωρώ ότι αυτό είναι που έλειψε περισσότερο, η ομοιογένεια. Ο ΑΡΗΣ έχει νέους παίκτες και νέο προπονητή και έτσι ακόμα είναι δύσκολο να βγάλουν αυτά που θέλουν και αυτό που μπορεί η ομάδα.”

Για τα διοικητικά λάθη των ομάδων:

“Αυτό είναι το λάθος που υπάρχει στην Ελλάδα. Δεν υπάρχε υπομονή. Ας βάλουν “μπροστά” ένα πρότζεκτ έτσι ώστε μια ομάδα να παραμείνει σταθερή στην Α’ Εθνική χωρίς οικονομικά προβλήματα, χωρίς να διαλυθεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Όταν περνάς τόσα χρόνια με πολλά προβλήματα, έτσι όπως είναι το Ελληνικό ποδόσφαιρο και η κρίση η οποία επηρεάζει και αυτή, το καλύτερο είναι να δημιουργήσεις μια ομάδα η οποία στο μέλλον θα είναι υγιής έτσι ώστε να μην έχει πρόβλημα σε τυχόν λάθος, όπως κάποιον υποβιβασμό που εκεί διαλύονται όλες οι ομάδες. Συνεπώς πρέπει να δημιουργηθεί μια διοίκηση που αντέχει και στα δύσκολα και μπορεί να μείνει σταθερή για πολλά χρόνια και να παράγει παίκτες.”

Για τον Μιτζέν Μπάσα:

“Τα είπαμε και πριν υπογράψει, τα είπαμε και χθες. Θεωρώ ότι είναι ένας από τους παίκτες που δεν θα κρυφτεί στα δύσκολα. Έχει την ικανότητα και την εμπειρία. Είναι ένα μηχανάκι στο κέντρο. Θα είναι το κλειδί ανάμεσα σε δύο γραμμές.”

Για τον Θωμά Ναζλίδη:

“Περάσαμε έξι μήνες μαζί. Χαίρομαι που επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του. Τον καταλαβαίνω και ξέρω πως είναι να γυρίζεις σε μια ομάδα που υποστηρίζεις από μικρό παιδί. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο γιατί είναι καλό παιδί. Υγεία και όλα τα άλλα θα τα βρει μπροστά του.”

Για το φετινό ρόστερ της Λάρισας:

“Δεν περιμέναμε τόσες αλλαγές, αλλά τελικά έγιναν. Και φέτος στην προετοιμασία, προσπαθούμε να δεθούμε για να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο παιχνίδι. Χθες είδα μια δεμένη ομάδα που προσπάθησε από την αρχή μέχρι το τέλος. Στα επόμενα δύο φιλικά που έχουμε, θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για την αρχή του πρωταθλήματος. Όσο πιο γρήγορα παίρνεις βαθμούς, τόσο πιο εύκολα είναι μετά.”

Για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του ΑΡΗ, που είναι κόντρα στη Λάρισα στο πρωτάθλημα της Superleague:

“Εύχομαι το γήπεδο να είναι σε καλύτερη κατάσταση για να ευχαριστηθούμε περισσότερο το παιχνίδι. Είναι ευχάριστο να παίζεις σε τέτοιες έδρες. Θα χαρούμε να έρθουμε ξανά.”

Για το Ελληνικό ποδόσφαιρο:

“Την βλέπω πάρα πολύ αρνητική και δεν βλέπω σημεία ανάκαμψης. Εύχομαι με όλες αυτές τις αποφάσεις που θα πάρουν,να φτιάξουν ένα πρωτάθλημα αξιόπιστο με ομάδες που δεν θα έχουν οικονομικά προβλήματα και έτσι οι ξένοι ποδοσφαιριστές θα εμπιστεύονται περισσότερο τις Ελληνικές ομάδες. Όπως και οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ομάδες τους. Εύχομαι να υπάρχουν ομάδες που να μπορούν να προσφέρουν τα πάντα στον ποδοσφαιριστή ώστε να δώσει το 100%.”

Προτεινόμενα Άρθρα