Κρατάει… τον Γιουνές

από Νίκος Παπαδόπουλος

Θέλουν χρόνο ακόμα οι "κιτρινόμαυροι".

Επιστροφή στις νίκες έστω και σε φάση φιλικών αγώνων για τον ΑΡΗ, ο οποίος επικράτησε 1-0 της Ξάνθης στην αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στα “Πηγάδια”.

Με τον Χαμζά Γιουνές να ανοίγει λογαριασμό και να σκοράρει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, οι “κιτρινόμαυροι” νίκησαν τοους ακρίτες. Από την άλλη όμως φάνηκε σε ένα ακόμη φιλικό τεστ ότι η ομάδα του Πάκο Ερέρα χρειάζεται αρκετή δουλεια.

Οι “κιτρινόμαυροι” εκμεταλλεύτηκαν ένα καλό 20λεπτο από το 15′ και μετά. υστερώντας όμως στην δημιουργία ευκαιριών μέσα από οργανωμένες επίθεσεις ενώ αντιμετώπισαν προβλήματα αμυντικά στην επανάληψη.

Ετσι ξεκίνησε

Τέσσερις ήταν οι αλλαγές του Πάκο Ερέρα στην ενδεκάδα, σε σχέση με εκείνη που παρέταξε κόντρα στη Λάρισα. Ο Σόουζα ξεκίνησε αντί του Δεληζήση μαζί με τον Βελέθ στα στόπερ ενώ ο Μενέντεζ ήταν στα άκρα μαζί με τον Τζανακάκη και τον Κουέστα φυσικά στο τέρμα.

Ανούσα Ξάνθη, ακίνδυνος ΑΡΗΣ

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον ΑΡΗ, ο οποίος ναι μεν δεν απειλούταν από την Ξάνθη που ήταν σταθερά στην επίθεση αλλά από τη δική του πλευρά δεν μπορούσε να κάνει αισθητή την παρουσία του επιθετικά.

Οι “κιτρινόμαυροι” παρουσίαζαν πρόβλημα στην ανάπτυξη από τον άξονα, κρατούσαν αρκετά πίσω τις γραμμές τους και προσπαθούσαν μόνο με μακρινές μπαλιές που δεν είχαν αποτέλεσμα.

Οι φωνές του Ερέρα λίγο πριν το 20′ αφύπνισαν κάπως την ομάδα, που έβαλε περισσότερη ηρεμία στο παιχνίδι της και σταδιακά πήρε μέτρα στο γήπεδο, πατώντας όμως στην περιοχή μέσα από στατικές φάσεις.

Ανοιξε λογαριασμό ο Γιουνές

Σε μία από αυτές και συγκεκριμένα σε κόρνερ λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ήρθε και το γκολ στην πρώτη φάση του ΑΡΗ στην εστία. Από την εκτέλεση του Κολάσο και την αδυναμία της Ξάνθης να βγάλει τη μπάλα από την άμυνα της, αυτή έφτασε στον Γιουνές ο οποίος με κοντινό πλασέ άνοιξε λογαριασμό στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το αξιοσημείωτο; Οτι το γκολ αυτό ήρθε κόντρα στην ομάδα με την οποία… έφτιαξε το όνομα του στην Ελλάδα.

Μέτριος επιθετικά στο δεύτερο, βρήκε φάσεις η Ξάνθη

Το γκολ δεν άλλαξε την επιθετική εικόνα του ΑΡΗ, ο οποίος είδε την Ξάνθη στην επανάληψη να βρίσκει τις ευκαιρίες που δεν είχε στο πρώτο μέρος. Η μεγαλύτερη ήταν αυτή του 59ου λεπτού, με τους παίκτες του Ερέρα να διώχνουν πάνω στη γραμμή το κοντινό πλασέ του Ντε Λούκας. . Στο 70’από τη σέντρα του Σιλά ο Γέντρισεκ έφτασε κοντά στο γκολ με σουτ εντός περιοχής, το οποίο μπλόκαρε ο Αναγνωστόπουλος. 

H τελευταία καλή στιγμή του αγώνα ανήκε πάλι στους γηπεδούχους, με την κεφαλιά του Κάστρο να περνάει λίγο πάνω από την εστία του ΑΡΗ.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας (40′ Μελιόπουλος), Κασάδο, Σιλά, Ντε Λούκας, Καμαρά (69′ Ορφανίδης), Ντουρίκοβιτς (69′ Καντά), Γέντρισεκ, Μπουλά (80′ Φασίδης), Κάστρο.

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα (46′ Αναγνωστόπουλος), Τζανακάκης (74′ Κωνσταντινίδης), Μενέντεζ (74′ Δεληζήσης), Βελέθ, Σόουζα, Μπάσα (74′ Βαλεριάνος), Κολάσο, Ιντζόγλου (69′ Ματίγια), Παυλίδης (81′ Μιλούνοβιτς), Γκαρσία (88′ Διαμαντόπουλος), Γιουνές (46′ Ναζλίδης)

Προτεινόμενα Άρθρα