Άϊντραχτ – Μπάγερν: Για την "άτυπη" ρεβάνς οι Βαυαροί

από Γιώργος Γκάτος

Οι δυο ομάδες ξεκινούν κυριολεκτικά από εκεί που τελείωσαν την περσινή σεζόν. Στον τελικό του Κυπέλλου η Άϊντραχτ, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, επικράτησε με 3-1 κατακτώντας το πέμπτο τρόπαιο της ιστορίας της και στερώντας παράλληλα από την Μπάγερν την δυνατότητα να στεφθεί νταμπλούχος.

Οι Βαυαροί είναι οι πολυνίκεις του θεσμού με έξι κατακτήσεις και θέλουν να πάρουν την άτυπη “εκδίκησή” τους για την προ τριμήνου απώλεια του Κυπέλλου, έχοντας πλέον στην τεχνική τους ηγεσία τον άνθρωπο που οδήγησε την Άϊντραχτ στην υπέρβαση. 

Η Άϊντραχτ μετά από μια εξαιρετική χρονιά που σημαδεύτηκε από την κατάκτηση του Κυπέλλου και την αυτόματη είσοδο στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, είδε τον πρωτεργάτη της μεγάλης της επιτυχίας να αποχωρεί για την προσεχή της αντίπαλο και σημαντικούς παίκτες του περσινού κορμού να παίρνουν μεταγραφή. Νέο πρόσωπο στην τεχνική ηγεσία ο Άντι Χίτερ, ο οποίος κατέκτησε το πρωτάθλημα Αυστρίας με την Γιουνγκ Μπόις. Η εικόνα της στα φιλικά ήταν προβληματική, έχοντας σε πέντε αγώνες τρεις ήττες και μόλις μια νίκη κόντρα στην άσημη Βέχεν. Θετικό στοιχείο η παραμονή του Ρέμπιτς, που αναμένεται να ξεκινήσει βασικός, ενώ το απουσιολόγιο των γηπεδούχων είναι “λευκό”. Ποτέ στην ιστορία της δεν έχει κατακτήσει το Σούπερ Καπ.

Στον αντίποδα η Μπάγερν θέλει να πάρει το αίμα της πίσω και να ξεκινήσει την χρονιά με έναν ακόμα τίτλο. Πέρυσι κατέκτησε το 28ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και 6ο συνεχόμενο, ωστόσο το φινάλε της χρονιάς και το (οριστικό) αντίο του Γιουπ Χάινκες δεν ήταν το ιδανικό. Ο Νίκο Κόβατς θα ξεκινήσει την μεγαλύτερη προπονητικά πρόκληση της καριέρας του κόντρα στην μέχρι πρότινος ομάδα του, στην οποία λατρεύτηκε και καταξιώθηκε. Σε πρόσφατο φιλικό της επικράτησε με 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στα μεταγραφικά ο Λίον Γκορέτσκα αποτελεί την μοναδική προσθήκη στο ρόστερ. Ο πολύτιμος Αρτούρο Βιδάλ αποτελεί πλέον παίκτη της Μπαρτσελόνα, ενώ σενάρια του γερμανικού και ισπανικού Τύπου φέρουν τον Τιάγκο να έχει συμφωνήσει με την Ρεάλ. Στα αγωνιστικά, απών θα είναι από την αναμέτρηση ο τραυματίας Ζερόμ Μπόατενγκ, ενώ και η παρουσία του Χάμες Ροντρίγκες κρίνεται αμφίβολη.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στην “Commerzbank Arena”, την έδρα της Άϊντραχτ, και διαιτητής θα είναι ο Μάρκο Φριτς.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Άϊντραχτ Φρανκφούρτης (Άντι Χίτερ) : Ρένοφ, Άμπραχαμ, Χασέμπε, Σαλσίντο, Τσάντλερ, Τόρο, Ντε Γκούζμαν, Βίλεμς, Γκατσίνοβιτς, Ρέμπιτς, Γιόβιτς

Μπάγερν Μονάχου (Νίκο Κόβατς) : Νόιερ, Κίμιχ, Χούμελς, Σίλε, Αλάμπα, Τιάγκο, Χάβι Μαρτίνεθ, Μίλερ, Ρόμπεν, Ριμπερί, Γκνάμπρι

Προτεινόμενα Άρθρα