Άλλο σύστημα, άλλη ομάδα…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο νέος σχηματισμός ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα και φάνηκε κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα

Το φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η πρόβα τζενεράλε του ΑΡΗ πριν τη Λαμία. Με νέα πρόσωπα και κυρίως ένα νέο σύστημα που άλλαξε αρκετά την εικόνα της ομάδας. 

Ο Πάκο Ερέρα δούλεψε καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας πάνω στο 4-2-3-1 και χθες το είδε για πρώτη φορά σε συνθήκες αγώνα, μένοντας ικανοποιημένος όπως φάνηκε και από όσα δήλωσε μετά το τέλος του φιλικού. 

Η ομάδα όχι μόνο διατήρησε την καλή αμυντική συμπεριφορά της αλλά έγινε πιο παραγωγική επιθετικά με τις φάσεις που είχε στο πρώτο μέρος. Ισως όμως το πιο βασικό είναι ότι εφάρμοσε τα περισσότερα από τα “θέλω” του Ερέρα. Δηλαδή είχε τον πρώτο ρόλο μαζί με την κατοχή. Πίεζε ψηλά και έκλεβε μπάλες με αποτέλεσμα να μην αφήνει τον ΠΑΣ να επιτεθεί και παράλληλα είχε περισσότερες επιθέσεις, χωρίς να ξεχνάμε φυσικά ότι οι περισσότερες φάσεις που δημιούργησε προήλθαν μέσα από οργανωμένες επιθέσεις και με τη μπάλα κάτω. 

Με το υλικό που υπάρχει πλέον, το 4-2-3-1 φαίνεται να ταιριάζει περισσότερο και για αυτό ο Ερέρα μάλλον θα το διατηρήσει. Χωρίς βεβαια αυτό να σημαίνει ότι… διαγράφει το 4-3-3 θέλοντας να έχει παραπάνω από ένα πλάνο στη διάθεσή του.

Προτεινόμενα Άρθρα