Τα άκρα και οι εναλλακτικές

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι δύο παίκτες τους οποίους ο Ισπανός τεχνικός δοκιμάζει σε έναν νέο ρόλο

Η στροφή του Πάκο Ερέρα στο 4-2-3-1, είναι πιθανό να οδηγήσει αρκετές φορές μέσα στη σεζόν στη συνύπαρξη των Γκάμα, Ντιγκινί και Ματέο Γκαρσία στην ίδια ενδεκάδα. 

Αυτό ακριβώς έγινε και στο φιλικό κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, αφήνοντας ως μοναδική εναλλακτική “καθαρού” εξτρέμ τον Λούκα Μιλούνοβιτς. 

Ο ΑΡΗΣ παραμένει στη μεταγραφική αγορά και θέλει να φέρει τουλάχιστον ακόμη έναν πλάγιο επιθετικό. Μέχρι τότε όμως και εάν τελικά το καταφέρει, ο Ερέρα εξετάζει ήδη τις εναλλακτικές του εκ των έσω. 

Το περασμένο Σάββατο ο Ισπανός τεχνικός δοκίμασε στο δεύτερο ημίχρονο των Κολάσο ως αριστερό εξτρέμ. Θέση στην οποία έχει αγωνιστεί στο παρελθόν και μπορεί να ανταποκριθεί έχοντας ως προτέρημα την ταχτύτητα αλλά κα την καλή πάσα που διαθέτει. Υστερεί όμως στο ένας εναντίον ενός όπως και ο Παυλίδης, ο οποίος επίσης έχει κληθεί στο παρελθόν να παίξει στη συγκεκριμένη θέση.

Ο Ερέρα έχει χρησιμοποιήσει τον 27χρονο μεσοεπιθετικό στα άκρα, στους αγώνες με Μπίρσοτ, Βίλεμ, Ξάνθη και Ολυμπιακό. Μάλιστα κόντρα στους ακρίτες πραγματοποίησε και μία αρκετά καλή εμφάνιση, συγκλίνοντας περισσότερα προς τα μέσα. Και όπως ο Κολάσο έτσι και αυτός έχει ως πλεονέκτημα την καλή του πάσα, όχι όμως και την έκρηξη που απαιτείται.

Επίσης υπάρχει και η επιλογή του Μενέντεζ ως επιθετικογενής μπακ, με τον Ερέρα να τον χρησιμοποιεί ως αριστερό εξτρέμ μόλις μία φορά στα φιλικά της Ολλανδίας. 

Αν βέβαια ο ΑΡΗΣ προχωρήσει τελικά στην ενίσχυση των συγκεκριμένων θέσεων, μπορεί οι παραπάνω δοκιμές να μην αποδειχθούν απαραίτητες. Σε κάθε περίπτωση όμως ο Ερέρα πέτυχε έναν από τους στόχους που είχε βάλει. Δηλαδή την παρουσία παικτών που μπορούν να αγωνιστούν σε παραπάνω από μία ή δύο θέσεις.

Προτεινόμενα Άρθρα