Η "υπεροπλία" του κέντρου!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τρίβει τα χέρια του και… πονοκεφαλιάζει ο προπονητής του ΑΡΗ

Με την απόκτηση του Μανώλη Σιώπη ο ΑΡΗΣ έκανε ακόμη μία μεταγραφική υπέρβαση, με ένα δυνατό όνομα στην ελληνκή αγορά το οποίο ήρθε για να επιβεβαιώσει την… υπεροπλία της μεσαίας γραμμής. 

Ο 24χρονος διεθνής μέσος ήταν κατά πολλούς εκείνος που έλειπε από τη μεσαία γραμμή της ομάδας. Ενας καθαρός “κόφτης”, μετά και την έλευση του οποίου ο Πάκο Ερέρα έχει στη διάθεσή του μία πλειάδα επιλογών… για όλες τις δουλειές. 

Ισως είναι λίγο νωρίς για να πούμε ότι η μεσαία γραμμή του ΑΡΗ… τρομάζει. Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε όμως την πληρότητα και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που μπορούν να αγωνιστούν στον χώρο των χαφ μετά και την έλευση του Σιώπη. 

Ο Ερέρα πέτυχε αυτό το οποίο ήθελε έχοντας τουλάχιστον δύο παίκτες σε κάθε θέση του κέντρου. Δύο δημιουργικούς μέσους όπως οι Κολάσο-Ματίγια. Εναν παίκτη που μπορεί να συνεισφέρει τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά όπως ο Μπάσα ο οποίος δεν είναι το κλασσικό “6άρι”. Και έναν γνήσιο ανασταλτικό μέσο όπως ο Σιώπης μαζί πάντα με την επιλογή του Λευτέρη Ιντζόγλου που μπορεί να δώσει βοήθειες στο κομμάτι της άμυνας, έχοντας βέβαια και αυτός δύσκολο έργο με τόσες επιλογές.

Για όλους βέβαια υπάρχει το μειονέκτημα του ύψους, αλλά στο τέλος της σεζόν αυτή η λεπτομέρεια μπορεί να αποδειχθεί μικρής σημασίας. Οπως και αυτής της έλλειψης ταχύτητας που ισχύει τουλάχιστον για τους Μπάσα-Ματίγια. Είναι όμως έτσι δομημένη αυτή η πεντάδα, για να συμπληρώνει ο ένας τις αδυναμίες του άλλου σε έναν μεγάλο βαθμό. 

Το… μπαλάκι πλέον είναι στο “γήπεδο” του Ερέρα για να διαχειριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα αυτές τις επιλογές παικτών που του δόθηκαν, υπολογίζοντας κάθε μία από αυτές στο μακρύ και δύσκολο δρόμο που έχει μπροστά της η ομάδα τη φετινή σεζόν.

Προτεινόμενα Άρθρα