Ο… χάρτης του ρόστερ (pic)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ποιοι έφυγαν, ποιοι ήρθαν και οι… μπαλαντέρ

Η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε. Τη σκυτάλη παίρνουν οι πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη για τους ελεύθερους πριν τις 30 Ιουνίου. Ηδη όμως στις περισσότερες ομάδες έχει σχηματοποιηθεί πάνω-κάτω το ρόστερ τους. 

Ανάμεσα σε αυτές φυσικά βρίσκεται και ο ΑΡΗΣ. Με την προσθήκη του Βίτορ και τις αποχωρήσεις των Μλούνοβιτς-Μπαργκάν, οι “κιτρινόμαυροι” πλέον αποτελούνται από 28 ποδοσφαιριστές. Ενας αριθμός επιλογών με τον οποίο ο Πάκο Ερέρα θα πορευτεί μέχρι τον Ιανουάριο, εφόσον δεν προκύψει κάποια έκπληξη σε αυτές τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου από το… καλάθι των ελεύθερων. 

ΤΕΡΜΑ: ΟΛΟΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Εδώ ο ΑΡΗΣ διαθέτει νιάτα -με δεδομένη θέση πάντα- αλλά και εμπειρία. Ο Χουλιάν Κουέστα ήρθε για να πλαισιώσει τους Αναγνωστόπουλο και Καντιμοίρη, όντας ξεκάθαρα αυτή τη στιγμή η πρώτη επιλογή και εμπνέοντας εμπιστοσύνη στον Ερέρα. Ο 64χρονος τεχνικός γνωρίζει όμως ότι διαθέτει επίσης δύο εξίσου έτοιμους παίκτες εφόσον τους χρειαστεί. 

ΑΜΥΝΑ: Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΧΗΜΕΙΑ ΜΕ ΦΕΤΙΝΕΣ… ΠΙΝΕΛΙΕΣ



Σε σχέση με τις υπόλοιπες γραμμές, αυτή της άμυνας δεν υπέστη πολλές αλλαγές το καλοκαίρι που ολοκληρώθηκε. Ο Πάκο Ερέρα ποντάρει στη χημεία των Τζανακάκη, Σόουζα, Δεληζήση και Βαλεριάνου, προσθέτοντας τους Βέλεθ, Κωνσταντινίδη, Μενέντεθ και τον νεαρό Μπαγκαλιάνη για να εμπλουτίσει τις επιλογές του, δίνοντας παράλληλα το κάτι παραπάνω ειδικά με τον πρώην στόπερ της Βίσλα Κρακοβίας. Η αλήθεια είναι όμως ότι ίσως λείπει ακόμη μία έμπειρη επιλογή για το κέντρο της άμυνας, 

ΚΕΝΤΡΟ: Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΕΡΟΠΛΙΑ

Είναι η γραμμή του ΑΡΗ με τη μεγαλύτερη υπεροπλία. Οι άνθρωποι της ομάδας προσέθεσαν ποιότητα και εμπειρία, με τον Μανώλη Σιώπη να αποτελεί το… κερασάκι στην τούρτα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. 

Ο 24χρονος μέσος μαζί με τον Μπάσα και τον Ιντζόγλου είναι τα τρία “6άρια”. Ο Χαβέ Ματίγια με τον Νικολάς Κολάσο είναι οι δημιουργικοί μέσοι ενώ υπάρχει ο Ανάκογλου που θα επιστρέψει στις αρχές του 2019, ο Σταμπουλίδης και ο νεαρός Μπακούτσης. Με πολύ απλά λόγια, μία πλειάδα επιλογών στα χέρια του Ερέρα. 

ΕΠΙΘΕΣΗ: ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ, ΟΙ… ΣΑΪΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΓΚΑΜΑ

Στην επιθετική γραμμή της ομάδας, το πρώτο όνομα που ξεχωρίζει είναι φυσικά αυτό του Μπρούνο Γκάμα. Ο Πορτογάλος είναι η υπέρβαση της διοίκησης που ήρθε για να κάνει τη διαφορά και να δώσει το κάτι παραπάνω, όπως έκανε με το καλήμερα κόντρα στη Λαμία. 

Ο 31χρονος εξτρέμ ήταν μία από τις κινήσεις που ανέβασαν την ποιότητα επιθετικά, μαζί με εκείνες των Ματέο Γκαρσία, Νικολά Ντιγκινί και Χάμζα Γιουνές. Ο Ναζλίδης ήρθε για να προσθέσει εμπειρία και μαζί με τον Τυνήσιο και τον Διαμαντόπουλο συμπληρώνουν την τριάδα στην κορυφή της επίθεσης. Ο Μαρτίνες είναι ένα χρήσιμο “εργαλείο” για τις κλειστές άμυνας, την ώρα που για τη θέση του επιτελικού μέσου υπάρχει και ο… φρέσκος -φέτος- Παυλίδης.

ΟΙ… ΜΠΑΛΑΝΤΕΡ

Ο Πάκο Ερέρα έψαχνε πέραν όλων των άλλων φέτος, παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν σε παραπάνω μία-δύο θέσεις. Και σε πολύ μεγάλο βαθμό το πέτυχε με τις επιλογές που έγιναν.

Ξεκινώντας από την άμυνα, ο Βέλεθ μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως στόπερ όσο και ως αμυντικό χαφ. Ο Τζανακάκης παίζει και στα δύο άκρα της άμυνας, την ώρα που ο Μενέντεζ έχει την ικανότητα να παίξει στα άκρα της άμυνας.

Στα χαφ ο Κολάσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο αριστερό άκρο της επίθεσης, από τη στιγμή που ο Ερέρα προτιμάει πλέον το 4-2-3-1. Ο Μπάσα έχει την ικανότητα να αγωνιστεί και στο “8” όπως κατά ανάγκη και στα στόπερ. Κάτι που ισχύει και στην περίπτωση του Λευτέρη Ιντζόγλου, με τον Ανάκογλου να γνωρίζει και τη θέση του επιτελικού μέσου. 

Στην επίθεση, ολοι οι παίκτες πίσω πίσω από τον φορ μπορούν να αγωνιστούν τόσο στα άκρα όσο και στον άξονα. Κατηγορία στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο Θωμάς Ναζλίδης. 

O… χάρτης του νέου ρόστερ (Με * οι παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν σε παραπάνω από μία θέση)

Προτεινόμενα Άρθρα