Διπλό Ισπανίας με κορυφαίο Ντε Χέα (vid)

από AllAboutARIS

Δύο γκολ από Σαούλ και Ροντρίγκο και ισάριθμες αποκρούσεις του Νταβίδ Ντε Χέα υπέγραψαν το διπλό της Ισπανίας μες το «Γουέμπλεϊ» στο ντεμπούτο του Λουίς Ενρίκε στους «φούριας ρόχας».

Στο Μουντιάλ ότι πήγαινε μέσα, έγραφε. Στο ξεκίνημα της σεζόν με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το ίδιο. Εντάξει, ο Νταβίδ Ντε Χέα δεν είναι τόσο κακός τερματοφύλακας, πέρυσι ήταν ο κορυφαίος της Premier League.

Ο γκολκίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πίκρανε την χώρα που τον ταΐζει, αφού με μερικές εξαιρετικές επεμβάσεις ήταν ο άνθρωπος που κράτησε το 1-2 για την Ισπανία μες το «Γουέμπλεϊ» στην πρεμιέρα του Nations League.

Για την ακρίβεια, ο Ντε Χέα κράτησε αυτό που έχτισαν οι συμπαίκτες του. Η Αγγλία με ένα γκολ σεμιναριακού επιπέδου σε μία εκπληκτικά χτισμένη επίθεση άνοιξαν νωρίς το σκορ με τον Ράσφορντ (11’, 1-0), όμως η χαρά τους κράτησε λίγο.

Σε μία ανάλογα δομημένη επίθεση, ο Σαούλ έκανε το 1-1 (13’) με σουτ στην κλειστή γωνία του Πίκφορντ, στο παρθενικό του γκολ με τους «φούριας ρόχας». Οι Ισπανοί πήραν τα πάνω τους και λίγο από το ημίωρο πήραν προβάδισμα, όταν ο Τιάγκο Αλκάνταρα έκανε σέντρα από τα αριστερά και ο πρώτος του ξάδερφος Ροντρίγκο, με έξυπνο τρόπο έκανε το 1-2 (32’).

Ο Ντε Χέα με απίθανο τρόπο στέρησε το 2-2 από τον συμπαίκτη του στους «κόκκινους διαβόλους» Μάρκους Ράσφορντ (35’), με τον Σαούλ να έχει ευκαιρία και για τρίτο γκολ λίγο αργότερα (37’).

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο σοκαριστικός τραυματισμός του Λιουκ Σο στο κεφάλι, έπειτα από σύγκρουση και άσχημη πτώση πάγωσε όλο το «Γουέμπλεϊ», με το ματς να χάνει τον καλό ρυθμό που είχε.

Ο Τιάγκο Αλκάνταρα θα μπορούσε να τελειώσει το ματς (55’) σε σπουδαία χαμένη ευκαιρία, αλλά τον Ντε Χέα να κρατάει την νίκη με νέα επέμβαση ξανά σε προσπάθεια του Ράσφορντ, εννιά λεπτά πριν το φινάλε.

Από ότι φαίνεται το Nations League… is not coming home!

Προτεινόμενα Άρθρα