ΑΡΗΣ… δύο προσώπων

από AllAboutARIS

Ένας ΑΡΗΣ με… δύο πρόσωπα εμφανίστηκε σήμερα στο "Nick Galis Hall" και νίκησε την Μπουγιουκσεχίρ με 73-68 στην παράταση, έχοντας για πρώτους σκόρερ τους Μπελ με 17, Λάκι Τζόουνς με 14 και Αγγέλου με 11 πόντους.

Ένας καλός ΑΡΗΣ στην άμυνα και με συνεργασίες στις επίθεση, στο πρώτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο, είναι το ζητούμενο ενόψει των αγώνων με την Δυναμό Τιφλίδας στις 20 και 22 Σεπτεμβρίου. 
Ένας κακός ΑΡΗΣ με κενά στην άμυνα, χαμένα αμυντικά ριμπάουντ και έλλειψη συνεργασίας σε συνδυασμό με αστοχία στην επίθεση, είναι αυτό το πρόσωπο που πρέπει να αποφύγει η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου. 

Σίγουρα ο ΑΡΗΣ θέλει ακόμα δουλειά σε όλους τους τομείς, βέβαια τα επίσημα παιχνίδια έρχονται αλλά η ομάδα έδειξε τουλάχιστον χαρακτήρα όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ και κυρίως στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. 

Ο ΑΡΗΣ μπήκε με αρκετή ενέργεια στο πρώτο φιλικό μπροστά στον κόσμο του και με… μπροστάρηδες τους Μπελ και Τζόουνς κατάφερε να προηγηθεί με 12-5 και να διατηρήσει το προβάδισμα σε όλη την διάρκεια του. Οι «κίτρινοι» μπόρεσαν να βγάλουν αρκετά ελεύθερα σουτ, ενώ φάνηκε διάθεση να πάει η μπάλα και στον ΜακΓκί. Το… κερασάκι στην τούρτα στο πρώτο δεκάλεπτο έβαλε ο Λάκι Τζόουνς με τρίποντο στην εκπνοή διαμορφώνοντας το 22-12.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μπουγιουκσεχίρ ανέβασε την απόδοση και σε συνδυασμό με τις αλλαγές του Αγγέλου, ο ΑΡΗΣ έχασε τον ρυθμό της πρώτης περιόδου. Οι «κίτρινοι» ήταν άστοχοι, έκαναν λάθη ενώ και αμυντικά είχαν κενά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η τουρκική ομάδα με ένα επιμέρους 14-26 να κλείσει το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη με 36-38.

Στην τρίτη περίοδο ο ΑΡΗΣ συνέχισε να εμφανίζει τις ίδιες αδυναμίες, ενώ άρχισε να χάνει και αμυντικά ριμπάουντ από τους φιλοξενούμενους. Οι «κίτρινοι» κατάφεραν να μειώσουν σε 40-41 με τον Μπελ στο 25ο λεπτό, αλλά και πάλι η Μπουγιουκσεχίρ βρήκε λύσεις για να στείλει την διαφορά στους δέκα πόντους (46-56) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου η Μπουγιουκσεχίρ διατήρησε το προβάδισμα, φτάνοντας στους εννέα πόντους (50-59) στο 34ο λεπτό. Ο ΑΡΗΣ αντέδρασε, βελτιώθηκε σημαντικά στην άμυνα αλλά κυρίως στην επίθεση όπου έδωσε λύσεις ο Γιώργος Αγγέλου, ενώ Μπελ και Τζόουνς βρήκαν και πάλι ρυθμό. Έτσι οι «κίτρινοι» έκαναν ένα σερί 13-4 στο τελευταίο εξάλεπτο για να κάνουν το 63-63 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα ενώ είχαν την ευκαιρία για την νίκη με Μποχωρίδη και Χάρις αλλά ήταν άστοχοι.

Με την έναρξη της παράτασης οι «κίτρινοι» πήραν προβάδισμα χάρη σε δύο τρίποντα από Νταλό, Μπελ και   προηγήθηκαν με 69-63. Η Μπουγιουκσεχίρ μείωσε σε 70-68 στο 34ο λεπτό, με τον Σλαφτσάκη να σκοράρει με 20 δευτερόλεπτα να απομένουν και να κάνει το 72-68, το οποίο ουσιαστικά «κλείδωσε» την νίκη για τον ΑΡΗ. Ο Τζόουνς απλά με μία βολή διαμόρφωσε το τελικό 73-68.
Τα δεκάλεπτα: 22-12, 36-38, 46-56, 63-63 (καν.αγ.), 73-68 (α’ παρ.).

ΑΡΗΣ: Τζόουνς 14, Μποχωρίδης 8, Φλιώνης 2, Μπελ 17, Νταλό 9, Χρηστίδης 3, Σλαφτσάκης 2, ΜακΓκί 2, Χάρις 2, Αγγέλου 11, Βεργίνης, Κάιζερ.
Μπουγιουκσεχίρ: Γκοντούρ 2, Γιαγκμούρ 12, Κούλιγκ 16, Καβακλίογλου 11, Τεκίν 17, Τουναλί 4, Μπουγιούκμπαϊρακ 2, Μπάμπιτς 9, Τόμπσον 3

Προτεινόμενα Άρθρα