Ο Ίσκο έσωσε τη "Βασίλισσα"

από Γιώργος Γκάτος

Το ειλικρινές χειροκρότημα από το κοινό του "Σαν Μαμές" στο τέλος του ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης μαρτυρά όλη την αλήθεια.

Η “βασίλισσα” ήταν αυτή που πήρε την ισοπαλία (1-1) από τους Βάσκους, όχι το αντίθετο.

 Σε ένα υπέροχο παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου,  η Αθλέτικ μπήκε με φούρια στο γήπεδο και είχε τις δύο πρώτες μεγάλες στιγμές με Ινιάκι (15’) και Σουσαέτα (17’), ενώ λίγο αργότερα (22’) ο Κουρτουά έβγαλε με τα πόδια το σουτ του Γιούρι.

Η θέληση των παικτών των γηπεδούχων φάνηκε στην φάση του 1-0, όπου ο Μουνιάιν μπήκε με ορμή μαζί με την μπάλα στα δίχτυα, σε πάσα πάρε-βάλε του Ντε Μάρκος (32’), ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα η Ρεάλ Μαδρίτης γλίτωσε από το 2-0, όταν μέσω του VAR το γκολ του Ραούλ Γκαρσία ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Την ίδια στιγμή ο Ουνάι Σιμόν με δύο υπέροχες επεμβάσεις (30’, 38’) σε σουτ των Μάρκο Ασένσιο και Μόντριτς έδειξε ότι η Αθλέτικ δεν θα έχει πρόβλημα μετά την πώληση του Κέπα.

Ο τραυματισμός του Μουνιαΐν άλλαξε την εικόνα του ματς, ενώ η είσοδος του Ίσκο αντί του Μόντριτς έδωσε πνοή στην πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο Ουνάι έσωσε το τετ-α-τετ με τον Μπέιλ (60’), όμως στην επόμενη φάση (64’) ο Ίσκο στην πρώτη του επαφή με την μπάλα ισοφάρισε για την “βασίλισσα”.

Παρότι η μπάλα άρχισε να πηγαίνει πάνω – κάτω, με εξαίρεση μία ακόμα μεγάλη στιγμή με τον Μάρκο Ασένσιο (69’), οι μεγάλες φάσεις έλειψαν στο τέλος, με την Ρεάλ Μαδρίτης να αφήνει τους πρώτους της βαθμούς φέτος (1-1) και να εγκαταλείπει την κορυφή.

Προτεινόμενα Άρθρα