Ο ισχυρός κρίκος στην αλυσίδα της νέας Λίβερπουλ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Με τέτοια πληρότητα, δίψα και τεχνική καθοδήγηση, δεν αποκλείεται το 6/6 να γίνει 8/8 κόντρα σε Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι. Και τότε, πώς να κοιτάξει ξανά πίσω…

Οταν ο Γιούργκεν Κλοπ εξασφάλιζε το καλοκαίρι του 2016 την υπογραφή του Λορίς Κάριους αντί 7 εκατ. ευρώ, πίστεψε ότι είχε λύσει το διαχρονικό πρόβλημα της Λίβερπουλ στη θέση “1”. Η παταγώδης διάψευση των προσδοκιών του, με τα καμώματα του συμπατριώτη του στον περσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, πληρώθηκε πάρα πολύ ακριβά.

Όχι μόνο με την απώλεια του τροπαίου, αλλά και με ένα ποσό περίπου 10 φορές υψηλότερο από αυτό. Αυτά τα δύο πεταμένα χρόνια αμυντικής ανασφάλειας οδήγησαν σε μια κίνηση που όταν “έσκασε” ως είδηση φάνταζε υπέρτατη υπερβολή.

Περίπου δύο μήνες μετά από εκείνο το ντεμπούτο του στο φιλικό 5-0 επί της Νάπολι, ο Άλισον Μπέκερ έχει, προς τέρψιν του Γιούργκεν Κλοπ, υπενθυμίσει σε όλο τον κόσμο έναν από τους βασικούς κανόνες της αγοράς: ό,τι πληρώσεις, παίρνεις.

Την προπέρσινη σεζόν, πρώτη εξ’ αρχής με τον Κλοπ στο τιμόνι, η Λίβερπουλ δέχτηκε 9 γκολ στις 6 πρώτες αγωνιστικές. Πέρσι, στο ίδιο διάστημα 11. Φέτος το παθητικό της γράφει δύο γκολ, με τέσσερα clean sheets.

Προτεινόμενα Άρθρα