Μέσι και Ρονάλντο επιλέγουν τον… διάδοχο

από AllAboutARIS

Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι θα συμμετάσχουν στην επιτροπή για το "Βραβείο Κοπά", που θα απονεμηθεί στον καλύτερο νέο ποδοσφαιριστή, στο πλαίσιο του θεσμού της "Χρυσής Μπάλας".

Δύο νέα βραβεία καθιερώνει από τη φετινή σεζόν το “France Football” στο πλαίσιο του θεσμού της “Χρυσής Μπάλας”. Ένα από τα δύο θα είναι το “Βραβείο Κοπά”, το οποίο παίρνει το όνομά του από τον αείμνηστο αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Γαλλίας, Ρεϊμόν Κοπά, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη “Χρυσή Μπάλα” το 1958. Το βραβείο θα απονεμηθεί στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή μέχρι 21 χρονών στον κόσμο. 

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι (από 5 χρυσές μπάλες έκαστος) θα επιλέξουν τον… επίδοξο διάδοχό τους, αφού οι δύο σούπερσταρ θα συμμετάσχουν στην επιτροπή, που θα επιλέξει τον νικητή. Η επιτροπή θα αποτελείται από όλους τους εν ζωή νικητές του θεσμού της χρυσής μπάλας, δηλαδή από ένα σύνολο 33 ατόμων. Γηραιότερος όλων είναι ο 83χρονος Ισπανός Λουίς Σουάρεθ, θρυλικός μέσος της Μπαρτσελόνα και της Ίντερ, τις δεκαετίες του 50′ και του 60′.

Από εκεί και πέρα για πρώτη φορά θα απονεμηθεί και χρυσή μπάλα σε γυναίκα. Τη νικήτρια του βραβείου θα επιλέξουν δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο, οι οποίοι ειδικεύονται στο ποδόσφαιρο γυναικών.

Προτεινόμενα Άρθρα