Οταν ξύπνησε, ήταν αργά…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Με απολογισμό 12 βαθμών στη διακοπή του πρωταθλήματος οι "κιτρινόμαυροι"

Η Νέα Σμύρνη ήταν εξ αρχής ένα καθοριστικό παιχνίδι για τον ΑΡΗ. Μόνο που δεν ανταποκρίθηκε και σε ένα ματς που θύμισε αρκετά εκείνο στα Γιάννενα, γνώρισε την ήττα από τον Πανιώνιο με 1-0.

Η ομάδα του Πάκο Ερέρα “πέταξε” το πρώτο ημίχρονο χωρίς να απειλήσει τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν πιο ουσιαστικοί στην τελική προσπάθεια και στ 41′ πήραν το προβάδισμα με την κεφαλιά του Ντομίνγκες. 

Ο προπονητής του ΑΡΗ… ανακάτψε την τράπουλα με το ξεκίνημα της επανάληψης. Η ομάδα εμφανίστηκε καλύτερη, άρχισε να απειλεί αλλά το γκολ που θα έσωζε έστω τον βαθμό δεν ήρθε μέχρι το φινάλε. Σε ένα ματς με 39-61 κατοχή και 9-11 τελικές. 

Με Γκάμα και Μάβραϊ-Δέλη δίδυμο στα στόπερ

Ο Πορτογάλος βρέθηκε τελικά στο αρχικό σχήμα του ΑΡΗ, με τον Ερέρα να τον ξεκινάει στα άκρα με τον Γκαρσία ενώ ο Γιουνές ήταν στην κορυφή του 4-3-3 που επέλεξε ο Ισπανός τεχνικός. Σιώπης, Μπάσα και Ματίγια ήταν η τριάδα στα χαφ. Ο Δεληζήσης με τον Μάβραϊ ήταν τελικά το δίδυμο στα στόπερ, με τους Τζανακάκη-Μενέντεθ στα άκρα της άμυνας και τον Κουέστα στο τέρμα.

Χωρίς εκπλήξεις ο Πανιώνιος

Ο Ζοσέ Ανιγκό επέλεξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα χωρίς να προχωρήσει σε κάποια έκπληξη και έχοντας τον Κότνικ στο τέρμα. Ο Κούρντι ήταν στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον Παπαγεωργίου στο αριστερό και τους Μπανανά-Ντομίνγκες δίδυμο στα στόπερ. Ο Κόρμπος με τον Κεϊτά ήταν το κεντρικό δίδυμο στα χαφ. Σπιριντόνοβιτς-Τσιλούλης ήταν στα άκρα και ο Μασούρας λίγο πιο από τον Ντουρμισάϊ στο 4-4-2 του Ανιγκό.

Κινητικός αλλά… μέχρι εκεί

Με τους Σιώπη-Ματίγια να προσπαθούν να μοιράσουν παιχνίδι και τους Γκάμα-Γκαρσία να επωμίζονται το δημιουργικό κομμάτι, ο ΑΡΗΣ πήρε την κατοχή, είχε υπομονή αλλά όχι και ταχύτητα στο παιχνίδι του. Δεν δημιούργησε τις κλασσικές ευκαιρίες που είχε ο Πανιώνιος, πέραν δύο τελικών με Γκαρσία και Γκάμα στα πρώτα λεπτά που δεν ανησύχησαν τον Κότνικ.

Η ομάδα του Ανιγκό έπαιζε μία ταχύτητα πιο γρήγορα, βγάζοντας φάσεις κυρίως από την αδυναμία του ΑΡΗ να αμυνθεί στο κέντρο και τα λαθη των παικτών του Ερέρα, Μάλιστα είχε δύο κλασσικές ευκαιρίες με Τσιλούλη (2′) και Σπιριντόνοβιτς (15′) πριν έρθει το γκολ που διαμόρφωσε και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο 41′ ο Σπιριντόνοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Ντομίνγκες να εκμεταλλεύεται τα λάθος μαρκαρίσματα από πλευράς ΑΡΗ και με κεφαλιά να κάνει το 1-0, αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο αριστερό δοκάρι του Κουέστα.

Δεν έχασε χρόνο ο Ερέρα

Βλέποντας το κέντρο ανασταλτικά να υστερεί, ο Ερέρα με το ξεκίνημα της επανάληψης έβγαλε τον Μπάσα και έριξε στο ματς τον Σόουζα, γυρίζοντας το σχηματισμό σε 3-5-2. Ο ΑΡΗΣ “φόρτωσε” τον άξονα και πίεσε περισσότερο έναν Πανιώνιο που προσπάθησε να διαχειριστεί το υπέρ του αποτέλεσμα. 

“Φώναξε” σωστά για το πέναλτι

Ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε κάλλιστα να είχε ισοφαρίσει στο 46′ αν δεν.. έκλεινε τα μάτια ο Κομίνης. Ο Μπανανά… γκρέμισε τον Γκαρσία αλλά ο ρέφερ του αγώνα αρνήθηκε να δείξει την άσπρη βούλα, σε μία φάση για την οποία “φωνάζουν” δίκαια οι φιλοξενούμενοι. 

Ανέβασε την πίεση του και άρχισε να απείλει

Η πρώτη κλασσική ευκαιρία του ΑΡΗ στο ματς ήρθε στο 70′, όταν ο Γιουνές σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ. Σε ένα χρονικό σημείο όπου οι “κιτρινόμαυροι” άρχισαν να γίνονται πιο πιεστικοί και να… πολιορκούν την αντίπαλη περιοχή. Για να έρθει εν τέλει στο 90′ ίσως η μεγαλύτερη φάση του ματς.

Ο Γιουνές προσπάθησε να απειλήσει με το κεφάλι και άθελα του… έστρωσε στον Ματέο Γκαρσία ο οποίος εξ επαφής δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το “δώρο” που έδωσε η άμυνα του Πανιωνίου. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας), Ανδρέας Μεϊντάνας (Αχαΐας)

4ος: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

ΓΚΟΛ: 41′ Ντομίνγκες/-

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 64′ Μασούρας, 65΄Κεϊτά, 78′ Κούρντι, 89′ Μανθάτης/90’+3′ Σόουζα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

Πανιώνιος (Ζοσέ Ανιγκό): Κότνικ, Παπαγεωργίου, Μπανανά, Κούρντι, Κεϊτά, Κόρμπος (87′ Οικονομίδης), Τσιλούλης (83′ Σταυρόπουλος), Μασούρας, Σπιριντόνοβιτς (74′ Μανθάτης), Ντομίνγκες, Ντουρμισάι

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης (56′ Κωνσταντινίδης), Δεληζήσης, Μάβραϊ, Μενέντεθ, Μπάσα (46′ Σόουζα), Σιώπης, Ματίγια (77΄Μαρτίνες), Γκάμα, Γκαρσία, Γιουνές.

Προτεινόμενα Άρθρα