"Μία φορά συμβαίνουν στη ζωή, όσα βίωσα στην Μπαρτσελόνα"

από AllAboutARIS

Τις μοναδικές στιγμές, που βίωσε όντας προπονητής της Μπαρτσελόνα, ανέλυσε ο νυν προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουρντιόλα

Ο Πεπ Γκουρντιόλα σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην  ιταλική «Gazzetta dello Sport»,  μίλησε για την εποχή που ήταν στην Μπαρτσελόνα και όσα έζησε την περίοδο εκείνη ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Λιονέλ Μέσι.

Αναλυτικά όσα είπε:

 «Τις δύο φορές που κατακτήσαμε το Champions League ήταν με εφτά παίκτες από την ακαδημία, παίκτες σαν τον Τσάβι, τον Ινιέστα και τον Βίκτορ Βαλντέζ. Όλοι τους εντάχθηκαν στον σύλλογο σε ηλικία επτά ή οκτώ χρονών και στη συνέχεια έγιναν αστέρες»
«Ο σύλλογος πίστευε σε μένα. Ήρθα από τις ακαδημίες της ομάδας και είχαμε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουμε σπουδαίους παίκτες. Είχαμε επίσης και τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου». 
«Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν μια φορά στη ζωή σου. Νιώθω νοσταλγία όταν κοιτάζω φωτογραφίες στις οποίες είμαι εκεί, τόσο χαρούμενος. Θα είναι υπέροχο αν σε 20 χρόνια από τώρα συνεχίζουμε να διαβάζουμε για όσα καταφέραμε. Θα είναι κάτι το οποίο αφήσαμε σαν κληρονομιά»

Για τον Λιονέλ Μέσι ανέφερε: «Αν τον βοηθάει η ομάδα του στα μεγάλα παιχνίδια τότε κάνει τη διαφορά. Αυτός και ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκοράρουν 50 γκολ το χρόνο, εδώ και 10 χρόνια. Είναι απίστευτο».

Προτεινόμενα Άρθρα