"Θα δούμε ενδιαφέρον παιχνίδι – Μακάρι να νικήσει ο ΑΡΗΣ"

από Νίκος Παπαδόπουλος

"Πολύ σωστές κινήσεις και πολύ καλό σχεδιασμό ο ΑΡΗΣ"

Ο Γιώργος Φοιρός μίλησε στο sdna.gr με αφορμή του επερχόμενο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, , αναφερόμενος στον φετινό ΑΡΗ και πλέκοντας το εγκώμιο της ομάδας

Αναλυτικά: 

“Ο Άρης έκανε φέτος πάρα πολύ σωστές κινήσεις και πολύ καλό σχεδιασμό. Αποκτήθηκαν παίκτες που διαθέτουν ποιότητα και είναι οικονομικοί. Δείχνει από το ξεκίνημα πως έχει δημιουργηθεί μία καλή ομάδα που παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα είναι ανταγωνιστική κόντρα σε όλες τις ομάδες. Η εικόνα του Άρη μέχρι στιγμής δείχνει ότι θα διεκδικήσει κάτι να πάρει αλλά και ότι δικαιούται κάτι να πάρει”, είπε αρχικά αναφερόμενος στη νέα προσπάθεια που γίνεται στους “κιτρινόμαυρους” μετά την επάνοδό τους στα σαλόνια της Super League.
 
Παρόλα αυτά όλες οι εξελίξεις στις τάξεις του Άρη από την επίτευξη του στόχου της επιστροφής του και μετά, ξεκίνησαν από την διοίκηση της ομάδας και τον μεγαλομέτοχο της, Θόδωρο Καρυπίδη, με τον Γιώργο Φοιρό να μιλά με άκρως κολακευτικά λόγια για τον ισχυρό άντρα του συλλόγου.

“Ο πρόεδρος έχει προχωρήσει σε πολύ καλές και σημαντικές κινήσεις. Όλα αυτά που έγιναν από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, το ρόστερ, η απόκτηση του προπονητή, οι ανακαινίσεις στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και το προπονητικό κέντρο, από κάπου ξεκινάνε και η αρχή τους είναι ο Καρυπίδης.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι συγχαρητήρια, γιατί βάση του σχεδιασμού που έχει κάνει η ομάδα πηγαίνει πολύ καλά”.

Με την προπονητική του εμπειρία να μην περνάει απαρατήρητη, καθώς η πορεία του στους πάγκους των ελληνικών ομάδων ξεπερνάει τα 30 χρόνια, ο 65χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον… ποδοσφαιράνθρωπο Πάκο Ερέρα, όπως τον χαρακτήρισε ο ίδιος!

“Είναι πολύ σοβαρός προπονητής και γνώστης του αθλήματος. Όπως όλα δείχνουν έκανε σωστή υλοποίηση και σχεδιασμό για το φετινό ρόστερ. Οπότε, οι δάφνες και οι έπαινοι πηγαίνουν πρώτα σε αυτόν και στην διοίκηση. Αυτό που τον διακρίνει είναι η σοβαρότητά του και φαίνεται από τον τρόπο παιχνιδιού του Άρη πως είναι ποδοσφαιράνθρωπος”!

Όσον αφορά το… δοκιμασμένο λάτιν μοντέλο, ο Γιώργος Φοιρός μίλησε για τους παίκτες που ξεχωρίζει μέχρι στιγμής από τον φετινό Άρη λέγοντας:

“Κατά βάση το υλικό της ομάδας είναι πάρα πολύ καλό, παρά το γεγονός ότι έχουν προστεθεί μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα πληθώρα ποδοσφαιριστών. Αυτό φαίνεται και από τα λάθη της ομάδας που έχουν περιοριστεί και είναι σχεδόν μηδενικά. Χωρίς να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι παίκτες δεν είναι καλοί, έχω ξεχωρίσει τους Μπρούνο Γκάμα, Ματέο Γκαρσία, τον Χουλιάν Κουέστα και τον Φραν Βέλεθ γιατί είναι σταθεροί στην απόδοση τους και βοηθούν με την ποιότητα τους την υπόλοιπη ομάδα”.

Κεφάλαιο Ντέρμπι!
Με τον Άρη να ετοιμάζεται μετά από τεσσεράμισι χρόνια να υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, ο Γιώργος Φοιρός τόνισε πως θα παρακολουθήσουμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι.

Παράλληλα όμως, υπογράμμισε πως αυτός που θα έχει την τύχη στο Κυριακάτικο ντέρμπι θα είναι ο μεγάλος νικητής και ευχήθηκε όπως σημείωσε, να είναι ο Άρης.

“Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, όπως όλα τα τοπικά ντέρμπι. Τα προηγούμενα χρόνια είδαμε πάρα πολλά τέτοια παιχνίδια. Δεν μπορεί κανένας να προβλέψει το αποτέλεσμα σε τέτοιους αγώνες. Θα γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, καθώς και οι δύο ομάδες διαθέτουν ποιότητα και παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο. Ελπίζω όλα να κυλήσουν με ήπιους τόνους γιατί όλα τα άλλα βλάπτουν το άθλημα… Πιστεύω πως ο καλύτερος και αυτός που θα έχει την τύχη με το μέρος του το βράδυ της Κυριακής θα είναι ο νικητής και εύχομαι αυτός να είναι ο Άρης”.

Έπειτα αναφέρθηκε και στον κόσμο των “κιτρινόμαυρων” που θα βρεθεί στις εξέδρες του γηπέδου, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων πως ανεξαρτήτως αποτελέσματος, οι φίλαθλοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με ενθουσιασμό και μέσα στα αθλητικά πλαίσια το παιχνίδι.

“Καταλαβαίνω ότι μετά από τόσα χρόνια ο κόσμος έχει στερηθεί να βλέπει τέτοια σημαντικά παιχνίδια. Ωστόσο πρέπει να το αντιμετωπίσει με ενθουσιασμό και να στηρίξει την ομάδα εντός των αθλητικών πλαισίων με χαμηλούς τόνους”.

Καταληκτικά ο Γιώργος Φοιρός αναφέρθηκε στις αναμνήσεις του πριν από τέτοια παιχνίδια, όταν βρισκόταν στο… τιμόνι του Άρη, λέγοντας.

“Όταν είσαι προπονητής στον Άρη και έχεις να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, όλη την εβδομάδα προετοιμάζεσαι πολύ. Πρέπει να είσαι έτοιμος για τα πάντα! Αρχικά ψάχνεις εξονυχιστικά τον τρόπο παιχνιδιού και ότι άλλο μπορείς να μάθεις για τον αντίπαλο σου. Στη συνέχεια μιλάς με τους παίκτες σου και τους προετοιμάζεις για το παιχνίδι, αποβάλλοντας έτσι το άγχος που σε διακατέχει. Μπορώ να πω πως ήταν όμορφες στιγμές, πάντα το ζούσα”!

Προτεινόμενα Άρθρα