Γνωρίζονται καλά, "σμίγουν" και πάλι στο ΑΡΗΣ – ΠΑΟΚ

από AllAboutARIS

Το ντέρμπι ανάμεσα στον ΑΡΗ και τον ΠΑΟΚ πλησιάζει, με κάποιους από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να είναι παλιοί… γνώριμοι και να συναντιούνται και πάλι μετά από καιρό.

Σε ρυθμούς ντέρμπι κινούνται τόσο στον Άρη όσο και στον ΠΑΟΚ, στο ματς που θα διεξαχθεί την Κυριακή (21/10) στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League ΣΟΥΡΩΤΗ.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι, αναμένεται να είναι ιδιαίτερο για κάποιους ποδοσφαιριστές, όχι μόνο για τη σημασία του, αλλά και το γεγονός ότι υπάρχουν παίκτες που γνωρίζουν ο ένας τον άλλον από το παρελθόν και θα σμίξουν και πάλι, αυτή τη φορά ως αντίπαλοι.

Τον Ιούνιου του 2011, η Ρεάλ Μπέτις ανακοίνωσε την απόκτηση του Χαβιέ Ματίγια από τη Βιγιαρεάλ. Εκεί, συνάντησε τον Χοσέ Αλμπέρο Κάνιας, ο οποίος αποτελούσε βασικό… γρανάζι της ομάδας, με τους δύο τους να αγωνίζονται ως συμπαίκτες.

Υπό τις οδηγίες του Πέπε Μελ, δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκαν στην ίδια ενδεκάδα, ωστόσο κατάφεραν μόλις ένα χρόνο να συνυπάρξουν. Και αυτό, γιατί μία σεζόν αργότερα ο Ματίγια αποχώρησε για τη Μούρθια και με την επιστροφή του στη Μπέτις (2013), δεν βρήκε τον Κάνιας ο οποίος είχε αποχωρήσει για τη Σουόνσι μετά από πέντε χρόνια στην ισπανική ομάδα.

Αυτοί δεν είναι οι μόνοι που υπήρξαν συμπαίκτες, αφού και ο Αντελίνο Βιειρίνια με τον Μπρούνο Γκάμα… γνωρίζονται καλά.

Οι δυο τους, υπήρξαν συμπαίκτες στις μικρές Εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας και μάλιστα έχουν αγωνιστεί μαζί τόσο στην U17, όσο και στην U19 της χώρας. Επιπλέον, έχουν τεθεί και αντιμέτωποι με τους συλλόγους τους στην Πορτογαλία.

Άλλωστε και ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, μίλησε σε δηλώσεις του για τον 30χρονο ποδοσφαιριστή, τονίζοντας ότι τον γνωρίζει καλά και ότι πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή “τεχνίτη”.

Στο… κάδρο μπαίνουν οι μονομαχίες του Αντελίνο Βιειρίνια με τον Μερτζίμ Μαβράι, οι οποίοι έχουν αναμετρηθεί έξι φορές στην κοινή του θητεία στην Γερμανία. Αναμετρήσεις οι οποίες είχαν απόλυτη ισορροπία, καθώς οι δύο του μετράνε από δύο νίκες, ενώ άλλα δύο ματς έληξαν ισόπαλα.

Παράλληλα, υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που έχουν τεθεί αντιμέτωποι με τη φανέλα παλιότερων ομάδων.

Λόγω του έντονου ισπανικού στοιχείου, Βέλεθ, Κουέστα, Κρέσπο, Κάνιας έχουν βρεθεί αντιμέτωποι στο παρελθόν.

Έτσι, αρκετοί από αυτούς, αναμένεται να συναντηθούν και πάλι, στο “El Clasico” της Θεσσαλονίκης.

Προτεινόμενα Άρθρα