Τώρα μιλάει… η καρδιά!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Αποφασισμένοι για τη νίκη οι παίκτες του Πάκο Ερέρα

Η ώρα του πρώτου ντέρμπι της σεζόν έφτασε. Οι αγώνες στους οποίους δεν μιλάει μπόνο η στρατηγική ή οι τακτικές αλλά και η καρδιά. Και ειδικά όταν αυτό το ντέρμπι είναι κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι της Θεσσαλονίκης αναμετρώνται απόψε στις 19:00 (AllAboutARIS LIVE, Libero 107,4, ΕΡΤ1) στο κατάμεστο “Κλεάνθης Βικελίδης”, σε μία αναμέτρηση που παίζονται πολλά περισσότερα από το γόητρο. 

Η ομάδα του Πάκο Ερέρα θέλει να επιστρέψει στις νίκες με ένα “τρίποντο” που θα της δώσει ώθηση για τη συνέχεια και θα την φέρει μία ανάσα από την κορυφή της βαθμολογίας. Μία κορυφή στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ και εφόσον κερδίσει απόψε θα εδραιώσει την παρουσία τουν σε αυτήν. 

Τα προβλήματα και η ευεργετική διακοπή

Το διάστημα δεν διακοπής κύλησε με αρκετά προβλήματα για τον Πάκο Ερέρα, βλέποντας όμως τις τελευταίες ημέρες τις επιλογές του να αυξάνονται και πάλι.

Η μεγαλύτερη ανησυχία του Ισπανού είχε να κάνει τις τελευταίες ημέρες με τον Χουλιάν Κουέστα. Ο 27χρονος τερματοφύλακας έκανε αγώνα δρόμου και με την βελτιωμένη εικόνα του από την περασμένη Πέμπτη κέρδισε μία θέση στην αποστολή και λογικά θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει απόψε κάτω από τα δοκάρια, στο 4-2-3-1 που θα επιλέξει κατά πάσα πιθανότητα ο προπονητής του ΑΡΗ.

Τζανακάκης, Βέλεθ, Μάβραϊ και Βαλεριάνος θα είναι η τετράδα της άμυνας, από τα δεξιά προς τα αριστέρα. Ο Μπάσα θα ξεκινήσει κατά πάσα πιθανότητα αντί του Ματίγια μαζί με τον Σιώπη στη μεσαία γραμμή. Γκάμα-Γκαρσία θα είναι στα “φτερά” της επίθεσης, με τον Γιουνές στην κορυφή και τον Ντιγκινί λίγο πιο πίσω.

Η αποστολή του ΑΡΗ: Cuesta, Αναγνωστόπουλος, Mateo Garcia, Bruno Gama, Colazo, Hugo Souza, Diguiny, Fran Velez, Basha, Younes, Matilla, Mavraj, Martinez, Ναζλίδης, Σιώπης, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Κωνσταντινίδης.

Η απουσία του Μαουρίσιο και η… ξαφνική επιστροφή του Πέλκα

Στον ΠΑΟΚ από την περασμένη εβδομάδα ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε να διαχειριστεί την σημαντική απουσία του Μαουρίσιο, όπως και αυτή του Πέλκα τις τελευταίες ημέρες. Μόνο που ο δεύτερος έκανε την έκπληξη και συμπεριλήφθηκε τελικά στην αποστολή, διεκδικώντας μάλιστα θέση στο αρχικό σχήμα μαζί με τους Ελ Καντουρί και Λημνιό.

Μπίσεσβαρ και Ζαμπά θα είναι οι άλλοι δύο παίκτες στην τριάδα πίσω από τον Πρίγιοβιτς, στο 4-2-3-1 του Λουτσέσκου. Ο Βέρνμπλουμ θα πάρει φανέλα βασικού και θα είναι ο παρτενέρ του Κάνιας στα χαφ. Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιερίνια θα είναι η τετράδα μπροστά από τον Πασχαλάκη που θα βρίσκεται στο τέρμα. 

Η αποστολή του ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ρέι, Μάτος, Τόσκα, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Σάκχοφ, Βέρνμπλουμ, Πέλκας, Ελ Καντουρί, Ουάρντα, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά Λημνιός, Πρίγιοβιτς, Καρέλης.

Η “ταυτότητα του αγώνα 

5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ SUPER LEAGUE

ΑΡΗΣ-Π.Α.Ο.Κ.

ΓΗΠΕΔΟ: “ΚΛΕΆΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ”

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντανιέλε Ντοβέρι

ΒΟΗΘΟΙ: Αλμπέρτο Τεγκόρι, Τζιόρτζιο Περέτι

4ος: Μανώλης Σκουλάς

Προτεινόμενα Άρθρα