"Φόβητρο για οποιοδήποτε το γεμάτο Χαριλάου!"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ενας από τους πολλούς… killers των ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" όλα αυτά τα χρόνια, είναι και ο Χαβιέ Κάμπορα.

Ο παλαίμαχος Αργεντινός στράικερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο 2-0 της σεζόν 2009-10 με τα δύο γκολ που πέτυχε, καταθέτοντας στο AllAboutARIS τη δική του άποψη για την αποψινή αναμέτρηση ΑΡΗ και ΠΑΟΚ.

Ο Κάμπορα σχολιάζει την πορεία της ομάδας, καταγράφει τα κλειδιά του ντέρμπι και απαντάει σε όσους ακόμα αμφισβητούν την ανωτερότητα του ΑΡΗ σε εκείνο το 2-0 προ οκτώ ετών, 

-Παρακολουθείς φέτος την ομάδα;

“Εννοείται. Και τα πηγαίνει πολύ καλά. Εχει πολύ καλό υλικό, εξίσου καλό προπονητή και φυσικά τον καλύτερο κόσμο στην Ελλάδα”.

-Υπάρχουν και δύο συμπατριώτες σου στο ρόστερ της ομάδας

“Τον Νίκο (σ.σ. Κολάσο) τον ξέρω καλά γιατί ήμασταν και συμπαίκτες. Εξαιρετικός παίκτης και πολύ καλός χαρακτήρας. Στον Ματέο, μου αρέσει πολύ το στυλ του. Εχει το γκολ και καλή τεχνική. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής”.

-Μετά από αρκετά χρόνια, πως θυμάσαι πλέον τα δικά σου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ;

“Ηταν παιχνίδια με καλές και κακές στιγμές. Νίκες και ήττες. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο και ειδικά αυτά τα ματς. Αγώνες με αρκετή ένταση και πολύ καλούς παίκτες. Οπως και τώρα απ’ ό,τι βλέπω”

-Ποια είναι τα στοιχεία που κρίνουν τέτοια παιχνίδια;

“Χρειάζεται επιμονή. Να παίζεις με εξυπνάδα και ένταση. Και φυσικά να αγωνίζεσαι με την καρδιά σου. Αυτός που το θέλει περισσότερο και το δείχνει, κερδίζει στο τέλος”.

-Πάντως ακόμα και τώρα στον ΠΑΟΚ λένε ότι ο ΑΡΗΣ δεν άξιζε τη νίκη σε εκείνο το 2-0 με τα δικά σου γκολ, λόγω της διαιτησίας…

“Αλήθεια; (σ.σ. γέλια). Ημασταν καλύτεροι για 90 λεπτά. Δεν αμφισβητείται αυτό”.

-Είναι πάντως ένα ντέρμπι στο οποίο έχεις βάλεις τη “σφραγίδα” σου. Δεν το ξεχνά ο κόσμος…

“Είναι τιμή για μένα αυτό. Οταν παίζεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι και με αυτή την ατμόσφαιρα, νιώθεις πολύ δυνατός και έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ο κόσμος σε στηρίζει ασταμάτητα. Ακόμα θυμάμαι τα συνθήματα τους. Το γεμάτο Χαριλάου είναι φόβητρο για κάθε αντίπαλο και δίνει προβάδισμα στον ΑΡΗ”.

Προτεινόμενα Άρθρα