Γλίτωσε με Χ η Βαλένθια

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Δεν έπεισε στην Ελβετία η Βαλένθια

Μετριότατη ήταν η εμφάνιση της Βαλένθια στην Ελβετία απέναντι στη Γιουνγκ Μπόιζ. Έτσι, οι «νυχτερίδες» παρότι προηγήθηκαν, ισοφαρίστηκαν και θα μπορούσαν να έχουν ηττηθεί, εάν δεν είχαν σε μεγάλη βραδιά τον γκολκίπερ Νέτο. Το τελικό 1-1 κρατά τη Βαλένθια στην τρίτη θέση του ομίλου, οπού υπάρχουν επίσης η Γιουβέντους και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όσον αφορά τη Γιουνγκ Μπόιζ αυτός ήταν ο πρώτος της βαθμός στη διοργάνωση.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν αρκετά μέτριο, με τη Γιουνγκ Μπόιζ να παίζει προσεκτικά και τη Βαλένθια από την πλευρά της να μην ψάχνει μετ’ επιτάσεως το γκολ. Εντούτοις, οι «νυχτερίδες» μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 26ο λεπτό, όταν ο Σόλερ έβγαλε με το εξωτερικό του πέλματός του μια εξαιρετική πάσα στον Μίτσι Μπατσουαγί, ο οποίος βγήκε σε θέση τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ της Γιουνγκ Μπόιζ, τον οποίο προσπέρασε και σε κενή εστία πλάσαρε για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ελβετοί γνωρίζοντας ότι πλέον πρέπει να κυνηγήσουν την ισοφάριση, μπήκαν με διαφορετική φιλοσοφία. Αυτό το νέο επιθετικό πνεύμα απέδωσε, αφού έφτασαν στην ισοφάριση στο 55′. Ο Παρέχο ανέτρεψε τον Σο μέσα στην περιοχή κι ο διαιτητής υπέδειξε το σημείο του πέναλτι, το οποίο ανέλαβε επιτυχημένα ο Οαρό, που σημείωσε το 1-1. Παρόλα αυτά, μετά την ισοφάριση οι Ελβετοί δεν επαναπαύτηκαν και ήταν εκείνοι που κυνήγησαν με περισσότερες αξιώσεις το γκολ, όμως απέναντί τους είχαν έναν πολύ καλό Νέτο. Ο γκολκίπερ της Βαλένθια επενέβη, όποτε χρειάστηκε κρατώντας μέχρι τέλους το 1-1.

Προτεινόμενα Άρθρα