Νο Messi, no problem

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο clasico

Η μεγαλύτερη απορία που υπήρχε στην Βαρκελώνη ήταν για το τι θα σκαρφιζόταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε γα να κρύψει το κενό του Λιονέλ Μέσι. Η λύση δεν ήταν η πιο προβλέψιμη, αλλά τελικά έφερε αποτέλεσμα. Το σχήμα με τους Ράκιτιτς και Άρτουρ στα χαφ και τους Ραφίνια Αλκάνταρα, Φελίπε Κοουτίνιο πλάι στον Λουίς Σουάρες απέδωσε τελικά πολύ, καλά αφού με ελάχιστες εξαιρέσεις, η Ίντερ ούτε που ξεμύτισε από το δικό της μισό.

Η Μπαρτσελόνα ήταν αρκούντως παραγωγική και παραδόξως έφτιαξε πολλές φάσεις από στημένες φάσεις και κάθε φορά που σήκωνε την μπάλα στην περιοχή. Ο Χαντάνοβιτς έκανε την πρώτη σημαντική απόκρουση (15’) σε προσπάθεια του Λενγλέ, ενώ τρία λεπτά νωρίτερα ένα φαρμακερό σουτ του Κοουτίνιο πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Λουίς Σουάρες τραβιόταν αρκετά εκτός περιοχής και κάπως έτσι προήλθε το γκολ. Ο Ουρουγουανός με απίθανη σέντρα με το εξωτερικό σημάδεψε την καρδιά της αντίπαλης περιοχής και ο Ραφίνια Αλκάνταρα με κοντινή προβολή έκανε το 1-0 (32’), σκοράροντας απέναντι στην ομάδα που τον υποδέχθηκε πέρσι με την μορφή δανεισμού.

 
Ο πολύ δραστήριος Λενγκλέ έχασε ακόμα μία σημαντική ευκαιρία (61’), ενώ λίγο αργότερα ο Φελίπε Κοουτίνιο σημάδεψε το δοκάρι (71’), με την Μπαρτσελόνα να προσπαθεί να βρει το γκολ που θα έριχνε νοκ-άουτ τους Ιταλούς.

Αυτό ήρθε τελικά οκτώ λεπτά πριν το τέλος. Ο Ράκιτιτς σημάδεψε το κάθετο τρέξιμο του Τζόρντι Άλμπα, εκείνος ελίχθηκε σαν καθαρόαιμος επιθετικός και με ψύχραιμο τρόπο έκανε το 2-0 (82’), στην τρίτη νίκη των Καταλανών στον όμιλο, που μπορούν από τώρα να σκέφτονται την επόμενη φάση.

Προτεινόμενα Άρθρα