Το Α.Ε.Κ.-ΑΡΗΣ με αριθμούς

από AllAboutARIS

Α.Ε.Κ. και ΑΡΗΣ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League και το AllAboutARIS συγκρίνει τις στατιστικές επιδόσεις των δύο ομάδων, μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Δύο από τις πιο σκληροτράχηλες ομάδες του πρωταθλήματος, ο ΑΡΗΣ και η Α.Ε.Κ., κοντράρονται αύριο στο “O.A.K.A.”. Οι Θεσσαλονικείς, με 4 νίκες και 3 ήττες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, βρίσκονται στην 6η θέση της βαθμολογίας. Από την πλευρά της η Α.Ε.Κ., μετράει πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα και βρίσκεται στην 3η θέση, με 13 βαθμούς.

Η ομάδα του Πάκο Ερέρα στα επτά ματς που έχει δώσει στην Super League, μετράει 10 γκολ ενεργητικό και τέσσερα παθητικό. Στον ίδιο άξονα, περίπου, κινείται και η Ένωση, με 13 γκολ ενεργητικό και 3 παθητικό. Ο ΑΡΗΣ, έχει δημιουργήσει μέχρι στιγμής 65 τελικές στο πρωτάθλημα και η Α.Ε.Κ. 93, με τους παίκτες του Ερέρα να είναι πιο “εύστοχοι”, καθώς χρειάζονται 6,5 τελικές για να σκοράρουν ενώ οι αντίπαλοί τους 7,2. Μικρή διαφορά παρατηρείται και στο δημιουργικό κομμάτι, με τον ΑΡΗ να μετράει 5 ασίστ και την Α.Ε.Κ. 7.

Στην κυκλοφορία της μπάλας, η αθηναϊκή ομάδα υπερτερεί, με 441 πάσες, έναντι 348 του ΑΡΗ. Οι Θεσσαλονικείς κάνουν περισσότερα λάθη από τους αντιπάλους τους (295-245) και κερδίζουν περισσότερα φάουλ (131-107).

Προτεινόμενα Άρθρα