Εβγαλε την υποχρέωση, πλησίασε στην πρόκριση

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στους 4 βαθμούς οι "κιτρινόμαυροι"

Ο ΑΡΗΣ κόντρα στον Αήττητο Σπάτων έκανε το αυτονόητο. Εστω και αν για ένα ημίχρονο δυσκολεύτηκε να “ξεκλειδώσει” την άμυνα του αντιπάλου του. 

Με τα δύο γκολ του Δημήτρη Διαμαντόπουλου που ήρθε από τον πάγκο και έδωσε τη λύση, η ομάδα του Πάκο Ερέρα πήρε τη νίκη με 2-1, έφτασε τους τέσσερις βαθμούς στον όμιλο της και βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση της.

Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 2-1 στο 90′ με το γκολ του Χαντί και το λάθος του Αναγνωστόπουλου. 

Αλλη ομάδα…

Με μία ομάδα αλλαγμένη κατά τα 10/11 ξεκίνησε ο Πάκο Ερέρα τον ΑΡΗ, με μοναδικό κοινό σημείο αναφοράς με το ΟΑΚΑ τον Κολάσο. Ο Ιντζόγλου ήταν ο παρτενέρ του στο 4-2-3-1 του Ισπανού τεχνικού, με αμυντική τετράδα τους Τζανακάκη, Σόουζα, Δεληζήση και Μενέντεθ μπροστά από τον Αναγνωστόπουλο. Μαρτίνες-Παυλίδης ήταν στα άκρα της επίθεσης, με τον Ναζλίδη πίσω από τον Γιουνές.

Χωρίς ρυθμό, με τελικές και… ορεξάτο Μαρτίνες

Τα πρώτα 45 λεπτά είχαν έναν πολύ καινούργιο ΑΡΗ που… ψαχνόταν μέσα στο γήπεδο, απέναντι σε έναν Αήττητο Σπάτων που προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί όποτε μπορούσε.

Ο ρυθμός απουσίαζε από το πρώτο μέρος, όχι όμως και τις τελικές. Τα Σπάτα άνοιξαν πρώτα τον χορό με τον Χαντί να έχει μία καλή στιγμή στο 11′ και τον ΑΡΗ να απαντάει με τρεις δικές του καλές ευκαιρίες. Στο 18′ ο Ναζλίδης με ωραίο σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά νωρίτερα ο Μαρτίνες σημάδεψε το δεξί του Κοκκαλά ενώ στο 27΄είδε το σουτ του να φεύγει λίγο άουτ. Σε ένα 45λεπτο στο οποίο όντας πρώτη φορά βασικός παρουσιάστηκε αρκετά ορεξάτος.

Επιθετικό “φρεσκάρισμα” από τον Ερέρα

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο αλλαγές του Ερέρα, ο οποίος πέρασε τους Ντιγκινί και Διαμαντόπουλο για να φρεσκάρει την επίθεση του.

Οι κινήσεις του Ισπανού έκαναν πιο γρήγορο τον ΑΡΗ ο οποίος άρχισε να βρίσκει ρυθμό, να πατάει περισσότερο στην αντίπαλη περιοχή. Και με πρωταγωνιστή τον Διαμαντόπουλο πέτυχε μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά αυτό που ήθελε. 

“Διαμα”… ντι

Ο 29χρονος επιθετικός σκόραρε από κοντά στο 67′ από τη σέντρα του Μενέντεθ και αφού πρώτα ο Ναζλίδης του άνποιξε ωραία τον χώρο. Μόνο που δεν σταμάτησε εκεί αφού στο 76′ εκμεταλλεύτηκε ακόμη ένα γέμισμα του Ισπανού και σκόραρε πάλι μέσα από την περιοχή για να διπλασιάσει τόσο τα τέρματα του ΑΡΗ όσο και τα δικά του. 

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το γκολ της τιμής για τα Σπάτα, όταν ο Χαντί στο 90 σούταρε έξω από την περιοχή για να φύγει η μπάλα μέσα από τα χέρια του Αναγνωστόπουλου και να καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του για το τελικό 2-1. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας)

ΒΟΗΘΟΙ: Χασάν Κούλα (Ξάνθης), Γιάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας),

4ος: Παναγιώτης Κουκουλάς (Λέσβου)

ΓΚΟΛ:67′, 76′ Διαμαντόπουλος/-

ΚΙΤΡΙΝΕΣ:-/87′ Μάγκας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:-

ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Μενέντεθ, Σόουζα, Δεληζήσης, Κολάσο, Ιντζόγλου, Ναζλίδης, Μαρτίνες (80′ Βίτορ), Παυλίδης (46′ Ντιγκινί), Γιουνές (46′ Διαμαντόπουλος)

ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ (Σούλης Παπαδόπουλος): Κοκκάλας, Μουστάκης, Μανωλάς (78′ Ματσούκας), Μάγκας, Ηρακλής, Σταματάκης, Κασνέτση, Χαντί, Χατζηιωαννίδης (69′ Σπυρόπουλος), Βασιλείου, Νικλητσιώτης (59′ Γροντής)

Προτεινόμενα Άρθρα