Αλλάζει σύστημα, αποφασίζει για την ενδεκάδα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σήμερα οι τελικές αποφάσεις του Πάκο Ερέρα για το σχήμα του αγώνα με τον Ολυμπιακό

Εναν ΑΡΗ ελαφρώς αλλαγμένο σε πρόσωπα αλλά και τακτική αναμένεται να παρατάξει ο Πάκο Ερέρα στην αυριανή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Η βαριά ήττα από την ΑΕΚ και η ανάγκη για το αποτέλεσμα, ίσως να αλλάξουν και τη συνηθισμένη τακτική προσέγγιση του Πάκο Ερέρα. Ο Ισπανός έδειξε χθες μία διάθεση να βάλει σε μεγαλύτερο βαθμό στο παιχνίδι του το στοιχείο της κόντρας, παίζοντας με μεγαλύτερη ασφάλεια στα μετόπισθεν. Χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά ότι θα παρεκκλίνει ολοκληρωτικά από τη δική του φιλοσοφία, εάν τελικά εφαρμόσει αυτή την αλλαγή στα πλάνα του. 

Ο Καταλανός τεχνικός όπως φαίνεται θα αλλάξει για ακόμη μία φορά το σύστημα και στρέφεται στο 4-2-3-1, με επιστροφές, ερωτηματικά και πιθανότητες για να χρησιμοποιήσει τον Μαρτίνες.

Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός είναι αρκετά πιθανό να πάρει για πρώτη φορά φανέλα βασικού στο πρωτάθλημα, παίζοντας ως επιτελικός μέσος και όχι στα άκρα. Κάτι που εφόσον γίνει θα σημαίνει αυτόματα ότι θα μείνει εκτός ένας εκ των Γιουνές ή Ντιγκινί, με τον Γάλλο να δοκιμάζεται πάντως χθες στα άκρα ενώ ο Τυνήσιος στην κορυφή. 

Στα άκρα της επίθεσης επιστρέφουν οι Γκάμα και Γκαρσία. Το δίδυμο Σιώπη-Μπάσα έχει προβάδισμα για τα χαφ ενώ “παίζει” και του Ματίγια, την ώρα που υπάρχουν ερωτηματικά και στην άμυνα. Κωνσταντινίδης-Τζανακάκης διεκδικούν μία θέση στο δεξί άκρο. Ο Βαλεριάνος θα επιστρέψει στο αριστερό ενώ ένας εκ των Μάβραϊ ή Δεληζήση θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Σόουζα στα στόπερ. Με τον Ερέρα πάντως να δοκιμάζει ξανά τον Μπάσα σε ρόλο κεντρικού αμυντικού…

Νέο πρόσωπο σε σχέση με το ματς Κυπέλλου θα υπάρξει και στο τέρμα, όπου ο Κουέστα θα επανέλθει αντί του Αναγνωστόπουλου.

Η σημερινή τελευταία προπόνηση θα είναι και αυτή στην οποία ο Ερέρα θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις…

Προτεινόμενα Άρθρα