Αυτές οι λεπτομέρειες…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τέταρτη συνεχόμενη ήττα- Εχασε ακόμα περισσότερο η ομάδα του Ερέρα

Ο κύκλος των ντέρμπι έκλεισε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον ΑΡΗ και με νέα ήττα. Αυτή τη φορά από τον Ολυμπιακό με 0-1 στο “Κλέανθης Βικελίδης” για την 9η αγωνιστική. 

Η ομάδα του Πάκο Ερέρα, με αλλαγές σε πρόσωπα και διαφορετική φιλοσοφία, παλέψε στο μέτρο του δυνατού απέναντι στους “ερυθρόλευκους”. Για μία ακόμη φορά όμως δεν είχε υπέρ της, μεταξύ άλλων, τις λεπτομέρειες. Αυτές δηλαδή που ήταν με το μέρος των φιλοξενούμενων, οι οποίοι χρειάστηκαν μόνο μία καλή στιγμή στο 67′ και το γκολ του Χασάν για να πάρουν τους τρεις βαθμούς.

Με Κολάσο αλλά χωρίς Μπάσα, Μαρτίνες

Ο Πάκο Ερέρα είχε πάλι στο… μανίκι του εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής και η πρώτη ήταν η χρησιμοποίηση του Κολάσο στα χαφ ως παρτενέρ του Σιώπη, αντί του Μπάσα. Η δεύτερη ήταν η μη χρησιμοποίηση του Μαρτίνες, με τον Γιουνές να ξεκινάει στην κορυφή και τον Ντιγκινί λίγο πιο πίσω ενώ Γκάμα-Γκαρσία ήταν οι εξτρέμ. Στην άμυνα ο Δεληζήσης ήταν τελικά ο παίκτης δίπλα στον Σόουζα στο κέντρο της άμυνας. Τζανακάκης-Μενέντεθ ξεκίνησαν στα άκρα της άμυνας και ο Κουέστα κάτω από τα δοκάρια των “κιτρινόμαυρων”.

Με Χασάν στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε τελικά φανέλα βασικού στον Αχμέντ Χασάν παρά τις μόλις δύο προπονήσεις που είχε στα πόδια του. Ο Αιγύπτιος ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης με τον Φορτούνη λίγο πιο πίσω και τους Χριστοδουλόπουλο-Ποντένσε στα άκρα. Μπουχαλάκης-Καμαρά ήταν ήταν το κεντρικό δίδυμο στο 4-2-3-1 του Ολυμπιακού. Ομάρ-Κούτρης ξεκίνησαν στα άκρα της άμυνας, με τους Σίσε-Βούκοβιτς στα στόπερ και τον Σα στον τέρμα.

“Μαζεμένος” ο ΑΡΗΣ, η πρωτοβουλία στον Ολυμπιακό

Η ανάγκη του αποτελέσματος άλλαξε σε έναν βαθμό τη συνηθισμένη προσέγγιση του Πάκο Ερέρα. Ο ΑΡΗΣ έριξε περισσότερο βάρος στην άμυνα και περίμενε αρκετές φορές τον Ολυμπιακό ο οποίος είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και τη δημιουργία περισσότερων φάσεων για τους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι απείλησαν ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 5′ Από γέμισμα που έγινε στην περιοχή, ο Χασάν άφησε για τον Φορτούνη ο οποίος “τρύπωσε” ανάμεσα στα στόπερ αλλά αστόχησε στη μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του στο πρώτο μέρος.

Οι “κιτρινόμαυροι” άρχισαν να ισορροπούν κάπως το ματς μετά το 20′, ξεκινώντας παράλληλα να απειλούν και τον Σα που δεν είχε ιδιαίτερη δουλειά μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο. Στο 18′ σταμάτησε το φάουλ του Γκαρσία και στο 21′ το σουτ του Μενέντεθ, για να επέμβει εντυπωσιακά στο 38′ στην κεφαλιά του Ντιγκινί από το φάουλ του Γκάμα. Δύο λεπτά αργότερα ο ΑΡΗΣ είχε νέα καλή στιγμή με το σουτ του Γιουνές το οποίο σταμάτησε δύσκολα ο Πορτογάλος τερματοφύλακας.

“Πέταξε” μεγάλη ευκαιρία ο Γιουνές

Τα ντέρμπι κρίνονται στις λεπτομέρειες. Και η λεπτομέρεια για τον ΑΡΗ ήρθε στο 54 αλλά δεν την πήρε με το μέρος του. Στο 54′ ο Ματέο Γκαρσία πάτησε στην αντίπαλη περιοχή και τράβηξε πάνω του την άμυνα του Ολυμπιακού. Εκεί είδε μόνο του τον Γιουνές να περιμένει στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Τυνήσιος αιφνιδιάστηκε και έχασε τεράστια ευκαιρία για να δώσει στην ομάδα του το προβάδισμα. 

Η αλλαγή που έκρινε το παιχνίδι

Στο 59′ ο Μαρτίνς έκανε την κίνηση που έδωσε στη δική του ομάδα τη λεπτομέρεια που ήθελε. Και αυτή ξεκίνησε από τα πόδια του Μπίμπρας Νάτχο. Στο 67′ ο Ισραηλινός βρήκε με μακρινή μπαλιά ακριβείας τον Κούτρη, για να στη “σπάσει” αυτός με τη μία στην περιοχή και Χασάν να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή για το 0-1.

“Ανακάτεψε” την τράπουλα ο Ερέρα

Μην έχοντας άλλη επιλογή, ο ΑΡΗΣ έγινε πιο επιθετικός. Και ο Ερέρα φρόντισε για αυτό βάζοντας στο ματς Διαμαντόπουλο-Ματίγια και γυρίζοντας το σύστημα σε 4-4-2. Το τελευταίο εικοσάλεπτο οι γηπεδούχοι σταδιακάν ανέβαζαν την πίεση τους αλλά έλειπαν οι τελικές εντός της περιοχής. Ο Μαρτίνες ήρθε επίσης από τον πάγκο στα τελευταία λεπτά αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό για τον ΑΡΗ, ο οποίος δεν απέφυγε την ήττα. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
ΒΟΗΘΟΙ: Πολυχρόνης Κωστάρας (Αιτ/νίας), Ηλίας; Αλεξέας (Μεσσηνίας)
4ος: Γιώργος Βρέσκας (Πιερίας)
ΓΚΟΛ: 67′ Χασάν
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 5′ Γιουνές, 41′ Σόουζα/17′ Γκιγιέρμε, 46′ Φορτούνης, 51′ Χριστοδουλόπουλος, 71′ Ομάρ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΑΡΗΣ (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Μενέντεθ, Σιώπης (76′ Διαμαντόπουλος), Κολάσο, Γκάμα (83′ Μαρτίνες), Γκαρσία, Ντιγκινί (76′ Ματίγια), Γιουνές
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε (84′ Καμαρά), Χριστοδουλόπουλος (59′ Νάτχο), Ποντένσε, Φορτούνης (88′ Τοροσίδης), Χασάν

Προτεινόμενα Άρθρα