Ιμπραΐμοβιτς: "Υπερεκτιμημένη η ποιότητα της Premier League"

από Γιώργος Γκάτος

Είναι γνωστό πως κάθε φορά που αποφασίζει να κάνει δηλώσεις, το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό!

Ο λόγος για τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος μίλησε για την περίοδο που αγωνίστηκε στην Premier League, για τις απαιτήσεις του πρωταθλήματος, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και εκείνους που τον αμφισβήτησαν όταν επέλεξε να παίξει στο Νησί στα 35 του.

Για την επιλογή του να παίξει στην Premier League, δήλωσε: “Είχα μια μεγάλη καριέρα πριν έρθω στην Premier League, σε διαφορετικές χώρες, σε διαφορετικούς συλλόγους. Ο κόσμος μου έλεγε “Δεν χρειάζεται να πας στην Αγγλία, γιατί αν αποτύχεις εκεί, θα λένε για πάντα ότι δεν ήσουν αρκετά καλός”. Όλοι ήταν ενάντια στην απόφασή μου. Και μαντέψτε. Αυτό μου έδωσε κίνητρο. Μου έδωσε αδρεναλίνη. Μου άρεσε η Premier League, ήταν πολύ συναρπαστική.

Όλοι ασχολούνται με αυτό το πρωτάθλημα, όμως νιώθω πως η ποιότητά του είναι υπερεκτιμημένη, η ατομική ποιότητα των παικτών όσο αφορά τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Αλλά ο ρυθμός είναι πολύ γρήγορος. Ακόμα κι αν είσαι ο καλύτερος, αν δεν μπορείς να διαχειριστείς τον ρυθμό και την ταχύτητα, τότε δεν θα είσαι επιτυχημένος”
, τόνισε αρχικά ο 37χρονος επιθετικός και, στη συνέχεια, μίλησε για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λέγοντας:

“Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που πήγα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ήταν ο κατάλληλος σύλλογος. Κερδίζαμε και κατάφερα όσα κατάφερα πριν τραυματιστώ. Πέρασε πολύ όμορφα και έχω υπέροχες αναμνήσεις. Θα είμαι “συνδεδεμένος” με τη Γιουνάιντεντ για πάντα. Οι φίλαθλοι ήτα υπέροχοι. Όπου πήγαινα έβλεπα κόκκινες φανέλες κι αυτό ήταν φανταστικό. Ήταν μια πολύ σημαντική περίοδος στην καριέρα μου”.

Τέλος, μίλησε για εκείνους που υποστήριζαν πως ήρθε στην Αγγλία τραυματίας και πως δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος. “Είστε τυχεροί που δεν ήρθα στην Αγγλία 10 χρόνια νωρίτερα. Σκεφτείτε όσα έκανα στα 35 μου και φανταστείτε τι θα έκανα αν ήμουν 25. Αυτή θα ήταν μία τελείως διαφορετική ιστορία. Όταν ήρθα, πολλοί έλεγαν πως ήρθα σε αναπηρικό καροτσάκι. Όμως με αυτά που κατάφερα, τους έβαλα εκείνους σε αναπηρικό καροτσάκι. Αυτό έκανα”, ήταν τα λόγια του Ιμπραΐμοβιτς.

Προτεινόμενα Άρθρα