Νέα ήττα για ΠΑΟΚ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Αποτέλεσματα και η βαθμολογία στους ομίλους

Ακίσασπορ – Σεβίλλη 2-3

Ματς για γερά νεύρα στην Τουρκία. Η Σεβίλλη δραπέτευσε από την γειτονική μας χώρα με τους τρεις βαθμούς με γκολ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης(2-3).

Ενώ όλα έδειχναν πως οι Ισπανοί θα είχαν ένα ήσυχο βράδυ, έχοντας από ημίχρονο προηγηθεί με 2-0 με τα τέρματα των Νολίτο(12’) και Μουριέλ(38’) οι Τούρκοι πέρασαν στην αντεπίθεση πετυχαίνοντας την ανατροππή/ισοφάριση με σκόρερ τους Μανού(52’) και Αγίκ(78’). Την νίκη στους φιλοξενούμενους έδωσε ο 30χρονος Αργεντινός μέσος Έβερ Μπανέγκα ευστοχώντας από την άσπρη βούλα.

Κράσνονταρ – Σταντάρ Λιέγης 2-1

Σημαντική νίκη για τους Ρώσους μέσα στην έδρα τους επί των Βέλγων της Λιέγης, παίρνοντας προβάδισμα έναντι αυτών στην βαθμολογική κατάταξη.

Και σε αυτό το ματς είχαμε ανατροπή στο σκορ και αυτή την φορά ολική. Οι Βέλγοι κρατούσαν το 1-0 στα χέρια τους από ημίχρονο με σκόρερ έναν πρώην παίκτη του Ολυμπιακού τον Μεχντί Καρσελά(19’) ύστερα από ασσίστ του Κωνσταντίνου Λαϊφη. Στο δεύτερο μέρος όμως της αναμέτρησης το γήπεδο έγειρε προς την μεριά των Ρώσων οι οποίοι ήταν καταιγιστικοί με τις ευκαιρίες τους. Πέτυχαν τα τέρματα της ανατροπής μέσα σε τρία λεπτά με τους Σουλεϊμάνοφ(79’) και Βάντερσον(82’).

 

Βαθμολογία ομίλου:

Σεβίλλη 9

Κράσνονταρ 9

Σταντάρ Λιέγης 6

Ακίσασπορ 0

 

UEFA Europa League Group K

Αστάνα – Γιάμπλονετς 2-1

Το αήττητο έχει εξασφαλίσει μέχρι ώρας η Αστάνα στις τέσσερις αγωνιστικές του ομίλου. Η ομάδα από το Καζακστάν αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις μέχρι ώρας στην διοργάνωση.

 Αυτή τη φορά έκαμψε μέσα στην έδρα της(2-1) την αντίσταση της μαχητικής Γιάμπλονετς από την Τσεχία. Και τα τρία γκολ προήλθαν από τους Καζακστανούς. Το σκορ άνοιξε ο Πέδρο Ενρίκε στο 18ο λεπτό για να έρθει η ισοφάριση από το σφάλμα του Ζεϊτουντίνοφ στο 40’. Το χρυσό τέρμα των γηπεδούχων πέτυχε στο τέλος(88ο λεπτό) ο Ποστνίκοφ.

Δυναμό Κιέβου – Ρεν 3-0

Οι Γάλλοι δεν μπόρεσαν να γίνουν ανταγωνιστικοί στην πρωτεύουσα της παγερής Ουκρανίας και ηττήθηκαν από την ομώνυμη ομάδα “με τα χέρια κάτω”(3-0). Από νωρίς στο παιχνίδι οι Ουκρανοί πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Βέρμπιτς(13’) ενώ τα άλλα δύο τέρματα ήρθαν στο 68’ από τον Μικολένκο και τέσσερα λεπτά αργότερα(72’) από τον Σαπαρένκο. Μεγάλη εμφάνιση από τον αρχηγό της ομάδας Τσιγκάνκοφ ο οποίος ήταν ο δημιουργός των δύο πρώτων τερμάτων.

 

Βαθμολογία ομίλου:

Δ. Κιέβου 8

Αστάνα 8

Ρεν 3

Γιάμπλονετς 2

 

UEFA Europa League Group L

Μπάτε Μπορίσοφ – Τσέλσι 0-1

Την αντίσταση της σκληροτράχηλης Μπάτε μέσα στο Μπορίσοφ έκαμψε η ομάδα του Σάρι. Οι Λονδρέζοι πέτυχαν μία αγχωτική νίκη με το εύθραυστο σκορ 0-1. Χρυσός σκόρερ των Άγγλων ο πολύπειρος επιθετικός Ολιβιέ Ζιρού υποδεχόμενος την ασσίστ του 24χρονου Ιταλού αριστερού οπισθοφύλακα Έμερσον Παλμιέρι.

Πλέον οι Λονδρέζοι με την νίκη τους αυτή μες την Λευκορωσία διατήρησαν το απόλυτο 4/4 νίκες ενώ οι παίκτες της Μπορίσοφ παρέμειναν στην τελευταία θέση ισοβαθμώντας με τον Π.Α.Ο.Κ. στους τρεις βαθμούς.

Βιντεότον – Π.Α.Ο.Κ. 1-0

Κακός δαίμονας για τους Θεσσαλονικείς έχει αποδειχθεί η Βιντεότον. Ο Δικέφαλος του Βορρά ηττήθηκε ξανά χωρίς να είναι ουσιαστικός στο παιχνίδι του αφού κατά την διάρκεια της αναμέτρησης καμία από τις εννέα τελικές του προσπάθειες δεν είχαν κατεύθυνση προς την εστία. Οι γηπεδούχοι πήραν την σημαντική νίκη γι αυτό με σκόρερ του Γκεόρκι Μιλάνοφ με την συμπλήρωση ακριβώς 50’ λεπτών.

 

Βαθμολογία ομίλου:

Τσέλσι 12

Βίντι 6

Π.Α.Ο.Κ. 3

Μπάτε Μπ. 3

Προτεινόμενα Άρθρα