Ένα παιχνίδι-διαφήμιση του ποδοσφαίρου διεξήχθη στο "La Bombonera" ανάμεσα σε Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ, με τον πρώτο τελικό του Copa Libertadores να ολοκληρώνεται ισόπαλος (2-2) αφήνοντας… εκκρεμότητες.

Είναι το απόλυτο ντέρμπι της Λατινικής Αμερικής και ένα από τα κορυφαία σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική υφήλιο. Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ διασταύρωσαν τα ξίφη τους για έναν διεθνή τίτλο, το Copa Libertadores, στο απόλυτο Superclásico.

Στον πρώτο μονό τελικό της διοργάνωσης, μία ημέρα μετά την αναβολή λόγω των καιρικών συνθηκών στο Μπουένος Άιρες, ανέβασε στα ύψη το ενδιαφέρον και οι δύο ομάδες αποζημίωσαν με το ποδόσφαιρο που παρήγαγαν αλλά και τις επικές μονομαχίες με σκληρά μαρκαρίσματα, κάρτες και λάτιν ρυθμό.

Μάλιστα, με το σκορ ισόπαλο (2-2) σε θεσμό στον οποίο δεν μετρούν τα εκτός έδρας γκολ η ρεβάνς στο “El Monumental” αποκτά τεράστιο ενδιαφέρον (24/11). Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ο Άβιλα, για την Ρίβερ ξεχώρισε ο Πράτο. Αγωνία στους «χεϊνέσες» με τους τραυματισμούς των Παβόν, Χάρα.

Προτεινόμενα Άρθρα