Τα πρόσωπα-στοιχήματα του Παντελίδη

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η αλλαγή της εικόνας του ΑΡΗ και η ουσία που πρέπει να αποκτήσει στο παιχνίδι του, είναι το πρώτο στοίχημα του Σάββα Παντελίδη. Οχι όμως και το μοναδικό.

Ο 53χρονος τεχνικός ήρθε στην ομάδα ως ο άνθρωπος που θα την κάνει αποτελεσματική μέσα από μία συνολική προσπάθεια. Και σε αυτή συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων και συγκεκριμένα πρόσωπα. 

Μέχρι σήμερα υπάρχουν στον ΑΡΗ ποδοσφαιριστές που ήρθαν το περασμένο καλοκαίρι αποτελώντας ηχηρές κινήσεις. Μόνο που μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να δικαιολογήσουν τον… ντόρο. Κυρίως όμως, να προσφέρουν αυτά που περίμεναν όλοι από αυτούς. Βάσει της αξίας, των παραστάσεων που έχουν και φυσικά των χρημάτων που δαπανήθηκαν για αυτούς. 

ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΟΛΑΣΟ

Είναι δικαιολογημένα το πρώτο όνομα στη σχετική λίστα. Ο Αργεντινός μέσος της Μπόκα Τζούνιορς ήρθε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να κάνει τη διαφορά στον ΑΡΗ της Super League. Μόνο που μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει αφού η γενικότερη παρουσία του είναι αρκετά μέτρια, έχοντας πάρει αρκετές ευκαιρίες. 

ΜΙΤΖΕΝ ΜΠΑΣΑ

Ο Αλβανός μέσος ήταν η κίνηση εμπειρίας για τη μεσαία γραμμή της ομάδας, “κουβαλώντας” μαζί του αρκετές παραστάσεις από το ιταλικό ποδόσφαιρο. Με καλές αλλά και κακές στιγμές έως τώρα, παρουσιάζοντας σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Αγωνίζεται σε μία κομβική θέση και σίγουρα μπορεί να προσφέρει περισσότερα. 

ΜΕΡΓΚΙΜ ΜΑΒΡΑΪ

Ο πρώην αρχηγός του Αμβούργου δεν έχει μπορέσει ακόμα να… δέσει και να βγάλει το καλό του πρόσωπο μέσα στο γήπεδο, πληn ορισμένων εξαιρέσεων, βλέποντας δίκαια τον Γιώργο Δεληζήση να έχει πάρει ξανά φανέλα βασικού. 

ΧΑΜΖΑ ΓΙΟΥΝΕΣ

Ο Τυνήσιος ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα τις πρώτες αγωνιστικές, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Από ένα σημείο και μετά η εικόνα του άρχισε να προβληματίζει και έφερε έντονη κριτική για το πρόσωπό του. Και ως φορ, όσο δεν έρχεται το γκολ δεν θα έχει και την ψυχολογία που χρειάζεται. 

ΜΠΡΟΥΝΟ ΓΚΑΜΑ

Το πολύ καλό ξεκίνημα που επίσης πραγματοποίησε ο Πορτογάλος, δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Μέχρι που ήρθε το ματς της Ριζούπολης για να βγει πάλι μπροστά και να δείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο λόγος δηλαδή για τον οποίο ο Θεόδωρος Καρυπίδης έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τον φέρει. Μαζί με τον Γιουνές ίσως να αποτελούν και δύο πολύ βασικά στοιχήματα για τον Παντελίδη, από τη στιγμή που δίνει έμφαση στην επίθεση και θέλει να κάνει την ομάδα αποτελεσματική. Κάτι στο οποίο οι δύο συγκεκριμένο παίκτες μπορούν να έχουν καταλυτικό ρόλο. 

Η ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Η σημαντική λεπτομέρεια με τους περισσότερους από τους παραπάνω και η οποία αποτελεί ένα… ελαφρυντικό για αυτούς, είναι ότι δεν είχαν μέχρι στιγμής έναν συγκεκριμένο ρόλο στο γήπεδο. Κάτι που δίνει ο Παντελίδης δηλαδή στους ποδοσφαιριστές του. Ενα συγκεκριμένο προσανατολισμό για αυτά που θέλει. Και εφόσον τα… βρει με τους συγκεκριμένους, τότε θα γίνουν πιο αποδοτικοί και θα αρχίσουν να αφήνουν πίσω τους αυτό το πρώτο διάστημα του πρωταθλήματος.

Προτεινόμενα Άρθρα