Λαζαρίδης: "Δεν υπάρχει άλλο μέρος σαν το Vamos και το Ναός"

από Γιώργος Γκάτος

Ο Γιώργος Λαζαρίδης μίλησε για το νέο "εγχείρημα" με τους δύο χώρους εστίασης, τα κυλικεία τα οποία διαχειρίζεται επίσης, ενώ αποκάλυψε πως "κόλλησε" το μικρόβιο του ΑΡΗ.

Για τις θέσεις εργασίας στους δύο χώρους εστίασης:

“Η αλήθεια είναι ότι έχουμε προσλάβει περίπου 30 παιδιά, τα οποία βοηθούν στα παιχνίδια. Έχουμε περίπου σταθερά 8 άτομα. Τα παιδιά είναι ευχαριστημένα. Βρέθηκαν κάποιες θέσεις εργασίας.”

Για το “όραμα” του:

“Αυτό που έχουμε κάνει στον ΑΡΗ, είναι μοναδικό στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, αλλά για το μέγεθος του ΑΡΗ είναι λίγο. Ευχαριστώ την διοίκηση που μου έδωσε την ευκαιρία να κάνω αυτούς τους χώρους. Εγώ είμαι στη περιοχή του Βισμπάντεν και επισκέπτομαι συχνά το γήπεδο της Μάιντζ και της Φρανκφούρτης. Πηγαίνουμε 2 ώρες πριν στο γήπεδο και περνάμε καλά, καθόμαστε και συζητάμε πριν από την έναρξη του αγώνα. Πρώτα καθόμαστε και ανταλλάσουμε κουβέντες και στη συνέχεια πηγαίνουμε να δούμε το ματς. Με την ίδια λογική δημιουργήσαμε το καφέ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Για τον φίλο του ΑΡΗ, το Βικελίδης είναι ο ναός του.

Ξεκινήσαμε αργά αυτό το κομμάτι. Το δουλέψαμε και το κατασκευάσαμε, αλλά αργήσαμε. Δεν ήταν έτοιμο στην αρχή του πρωταθλήματος. Κάπου στην 8η αγωνιστική ετοιμάστηκε ο πρώτος χώρος. Δεν ξεκινήσαμε ιδανικά. Μας έπεσαν αρνητικά αποτελέσματα και ατυχίες. Ο κόσμος ήταν απογοητευμένος και στεναχωρημένος. Δε θα σας κρύψω ότι είναι το μόνο σημείο στη Θεσσαλονίκη που μπορεί ο οποισδήποτε να καθίσει για καφέ ή να φάει, με θέα το γήπεδο. Πρέπει ο κόσμος να το μάθει.

Κάθε Δευτέρα βλέπουμε τα παιχνίδια που υπάρχουν. Έχουμε τηλεοράσεις και παρακολουθούμε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια από Champions League και Eurοpa League. Έχουμε ποτά, κρύα αναψυκτικά, φαγητό. Τα πάντα, κάτι που δεν υπήρχε ποτέ. Πήραμε ιδέες από το εξωτερικό. Το “ARIS Sports Cafe” έγινε “Ναός” γιατί αυτό το γήπεδο είναι ο ναός κάθε Αρειανού. Το “Vamos” είναι το εστιατόριο. Όλα τα Sports Bar του εξωτερικού έχουν και φαγητό. Εμείς το κάναμε σε δύο χώρους. Συνδιάζουμε αυτά τα δύο και προσφέρουμε κάτι καλό.”

Για την παρουσία του ποδοσφαιρικού τμήματος στο “Vamos”:

“Χάρηκα πάρα πολύ που με τίμησε η ομάδα. Τα παιδιά μου έδειξαν ότι πέρασαν ευχάριστες στιγμές. Γνώρισα τον κ. Παντελίδη και του ευχήθηκα καλή επιτυχία. Μου είπε ότι ασχολείται και αυτός με τον χώρο. Του άρεσαν και οι γεύσεις. Το πιο σοβαρό θέμα ήταν αυτό που ζήσαμε. Δηλαδή, μια ομάδα που είπα “Ώπα, αυτή η ομάδα μπορεί να καταφέρει κάτι”. Τους ευχαριστώ και πάλι. Μου έδειξαν ότι είναι μια μεγάλη παρέα. Συνήθως βλέπουμε πηγαδάκια αλλά δεν υπήρχαν προχθες.”

Για τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος:

“Η κουζίνα είναι ανοιχτή από τις 11 το πρωί ως τις 10 το βράδυ. Αν μας ενημερώσει κάποιος, είτε για γιορτή και γενέθλια, δεν έχουμε πρόβλημα να μείνουμε πιο πολύ. Από μακαρονάδες, πίτσες, της ώρας αλλά και οτιδήποτε μας ενημερώσει νωρίτερα ο πελάτης.”

Για την ενασχόληση του με τον ΑΡΗ:

“Αυτό το μικρόβιο του ΑΡΗ μου μπήκε το 1978. Από τότε άρχισα να δηλώνω Αρειανός πολύ δυνατά. Κατέβηκα κάποια χρονιά σε φιλικό με την ΑΕΚ το καλοκαίρι και είδα ότι υπήρχε μια αδυναμία. Δεν υπήρχε δύναμη, χρήμα και οργάνωση. Προσφέρθηκα να βοηθήσω στο κομμάτι που μπορούσα και να στηρίξω τον σύλλογο στα πιο δύσκολα χρόνια. Είχαμε πάει στην Γ’ Εθνική. Έτσι ξεκίνησα να στηρίζω τις ακαδημίες. Και ο κ. Καραμανλής στήριξε τις Ακαδημίες. Αφού ανεβήκαμε, τα πραγματα πηγαίνουν καλύτερα και έτσι αποτραβήχτηκα από τις Ακαδημίες. Όταν αγαπάς έναν σύλλογο, κοιτάς να είσαι παντού. Κάπως έτσι ασχολήθηκα με τις Ακαδημίες. Με την πάροδο του χρόνου, είδα ένα δυνατό τμήμα στο kick-boxing. Όπου μπορώ να στηρίξω, θα στηρίζω. Είμαι Αρειανός και προσπαθώ να στηρίξω τον σύλλογο όσο μπορώ. Οταν δεν μπορώ, θα το πω. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν αλλά δε μπορούν.”

Για την λειτουργία των κυλικείων, την οποία έχει αναλάβει επίσης:

“Έχουμε αναλάβει και τα κυλικεία. Έχουμε αρχίσει ήδη στα τελευταία τρία παιχνίδια να δουλεύουν καλύτερα τα κυλικεία. Θέλουμε να κάνουμε κάποιες μετατροπές όσο περνάει ο καιρός. Το όνειρο μου είναι να τα κάνουμε “χτιστά” σε όλες τις θύρες. Πλέον δουλεύουν δέκα κυλικεία. Είναι 12 και μπορούν να γίνουν 14. Θα χρειαστούμε τον χρόνο μας γιατί υπάρχει και κόστος. Νομίζω ότι θα τα βελτιώσουμε και αυτά στη πάροδο του ερχόμενου χρόνου. Αυτή τη στιγμή είναι απλά κουτιά και χρειάζονται παροχή νερού.”

Προτεινόμενα Άρθρα