Τζορτζ Μπεστ: Ο έκπτωτος Άγγελος του ποδοσφαίρου

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ηταν αυτό που έλεγε το όνομα του: ο Τζορτζ Μπεστ δεν ήταν απλά καλός αλλά ο καλύτερος και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος θυμάται τη μέρα που συναντήθηκε μαζί του αλλά και τη συνέντευξη που του παραχώρησε ο Βορειοιρλανδός σουπερστάρ για τον (νεοσύστατο τότε) ΣΠΟΡ FM πριν 22 χρόνια….

Αισθάνομαι πως όταν γράφω για τον Τζορτζ Μπεστ επαναλαμβάνομαι αλλά δεν μπορώ να μη ξεκινήσω από  το τηλεγράφημα του σκάουτερ Μπομπ Μπίσοπ στον (αείμνηστο) Ματ Μπάσμπι μόλις είδε έναν πιτσιρικά να ταλαιπωρεί όχι συνομήλικους αλλά πολύ μεγαλύτερους, σε ένα γήπεδο στο Μπέλφαστ.

Οι υπερθετικοί βαθμοί των σκάουτερς για τα διάφορα ταλέντα που βλέπουν συνήθως είναι άκρως υπερβολικοί. Στην προκειμένη περίπτωση αποτύπωναν την πραγματικότητα! “Βρήκα μία ιδιοφυΐα”…. Είναι από τις φορές που κάποιες  ελάχιστες λέξεις δεν έμπαιναν μόνο στη σειρά αλλά καθόριζαν το μέλλον…

Γιατί αυτό ακριβώς ήταν ο Τζορτζ Μπεστ που από το μάταιο τούτο κόσμο έφυγε ακριβώς πριν από 13 χρόνια νικημένος από τους δαίμονες του. Δεν υπήρξε απλά “καλός” ή “κορυφαίος” ή “σπουδαίος”, ή “εξαιρετικός”. Ήταν αυτό που έλεγαν εκείνες οι λίγες λέξεις του τηλεγραφήματος: ιδιοφυΐα!

Προτεινόμενα Άρθρα