Μαρτίνες: "Ταπεινοί μέχρι το τέλος, για να πετύχουμε το στόχο μας" (pics)

από AllAboutARIS

Ο Νίκο Μαρτίνες μιλάει στην "ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!" για τον στόχο της φετινής χρονιάς και τις εντυπώσεις του από την ομάδα.

Συνέντευξη στον ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Ο Νίκο Μαρτίνες ήταν από τις προσθήκες της τελευταίας στιγμής για τον ΑΡΗ, ερχόμενος “πακέτο” μαζί με τον Μανώλη Σιώπη, μετά την αποχώρησή τους από τον Ολυμπιακό. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αποτελούσε τον διακαή πόθο του Θόδωρου Καρυπίδη την τελευταία τριετία. Ο ισχυρός άνδρας του ΑΡΗ προσπαθούσε επίμονα να κάνει τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό κάτοικο Θεσσαλονίκης. Και με την επιστροφή της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ, το πέτυχε…

Σε μια χρονιά… αναγέννησης για τον ποδοσφαιρικό ΑΡΗ, ο Μαρτίνες ήρθε για να προσθέσει ακόμα μια ποιοτική λύση στο “οπλοστάσιο” του Πάκο Ερέρα. Μόνο οι ευκαιρίες δεν ήρθαν από τον Ισπανό τεχνικό. Και σε συνδυασμό με το μεγάλο χαμένο έδαφος που κλήθηκε να καλύψει ο παίκτης, συνθέτουν ένα κάπως ιδιαίτερο σκηνικό για τον ίδιο σε αυτό το πρώτο διάστημα παρουσίας του στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Ο ίδιος πάντως δεν φαίνεται να τον… παίρνει από κάτω. Ξέρει τι μπορεί να προσφέρει και πόσο πρέπει να δουλέψει για να το κάνει. Αυτό δείχνουν και οι δηλώσεις του. Αρκετά ισορροπημένος και καθόλου αποπροσανατολισμένος, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός μιλάει στην εφημερίδα “ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!” για τη φετινή χρονιά. Από τον Πάκο Ερέρα, στον Σάββα Παντελίδη και στη μπάλα που πρέπει να μείνει… χαμηλά για την ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν, ώστε να έρθει η είσοδος στην πρώτη πεντάδα και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, που έχει τεθεί ως στόχος από την αρχή της σεζόν. 

“Καλές οι προπονήσεις, αλλά χωρίς αγώνες δεν βρίσκεις ρυθμό”

-Κοντεύεις σχεδόν τρεις μήνες στην ομάδα. Οι πρώτες σου εντυπώσεις;

“Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Βρίσκομαι σ’ ένα μεγάλο κλαμπ μ’ έναν φοβερό κόσμο. Έχουν πολλές διαφορές από τους υπόλοιπους. Ζουν με πάθος τους αγώνες. Μου θυμίζει την Αργεντινή. Έχω βρει επίσης πολύ καλούς συμπαίκτες, όπως και το προπονητικό τιμ”.

-Πριν πάμε στα του ΑΡΗ, τι έγινε τελικά με τον Ολυμπιακό; Περίμενες μια ευκαιρία, αλλά τελικά δεν ήρθε…

“Πριν πάω στον Ολυμπιακό είχα μιλήσει πρώτα με τον βοηθό του Βίτορ Περέιρα και μου διαβεβαίωσε ότι θα έχω χρόνο συμμετοχής. Στη συνέχεια, όμως, ο προπονητής άλλαξε και μετά έφυγα δανεικός. Ξέρουμε άλλωστε πως λειτουργεί ο Ολυμπιακός. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ήταν μια απόφαση, που με βοήθησε οικονομικά. Όχι αγωνιστικά. Πλέον μου αρέσει που είμαι εδώ. Σ’ ένα κλαμπ και σε μια πόλη που μ’ αρέσουν πολύ.”

-Ο ΑΡΗΣ, πάντως, σε ήθελε και στο παρελθόν…

“Ναι, νομίζω ήταν πριν τρία χρόνια. Μιλήσαμε τότε με τον κ. Καρυπίδη, αλλά καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν γινόταν να συνεργαστούμε εκείνη τη στιγμή. Είμαι χαρούμενος, πάντως, που ο ΑΡΗΣ προσπάθησε να με αποκτήσει και φέτος. Και τελικά εδώ είμαστε… “

-Ανέφερες τον Θόδωρο Καρυπίδη, ο οποίος έδειξε επανειλημμένως ότι σε ήθελε διακαώς στην ομάδα… 

“Ξέρω ότι σχεδόν κάθε χρόνο προσπαθούσε να με φέρει στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος που τελικά φέτος τα καταφέραμε. Με πιστεύει και μου αρέσει αυτό.”

-Ήρθες σχετικά αργά και φάνηκε ότι ήθελες χρόνο σε σχέση με τους υπόλοιπους. Για να μην σου κρυφτώ, όμως, επικρατεί μία άποψη ότι δεν είσαι ακόμα έτοιμος και ότι δεν αποδίδεις στον απαιτούμενο βαθμό… 

“Κοίτα, είναι απλό… Ήρθα αργά και μόλις στα τελευταία δύο παιχνίδια ξεκίνησα βασικός στο πρωτάθλημα. Μπορεί να προπονείσαι σκληρά και να φροντίζεις το σώμα σου, αλλά ο ρυθμός έρχεται μόνο μέσα από τους αγώνες. Δυστυχώς με τον Ερέρα έπαιξα πολύ λίγο και δεν μπορούσα να βρω ρυθμό. Τώρα ελπίζω να τα καταφέρω.”

-Πέραν των όσων λες, πάντως, νομίζω σε αυτό έπαιξε ρόλο και η… προετοιμασία σου το καλοκαίρι με τον Ολυμπιακό…

“Δύο ώρες προπόνηση το πρωί σε πλαστικό με κάμερες και χωρίς μπάλα. Συν τη ζεστή. Δεν σε βοηθάει μια τέτοια κατάσταση. Ούτε γυμναστήριο κάναμε.”

“Καλός άνθρωπος ο Ερέρα, αλλά δεν προσαρμόστηκε”

– Δεν θέλω να σε βάλω στη διαδικασία να κριτικάρεις τον Ερέρα, αλλά τι έφταιξε τελικά με τον Ισπανό;

“Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος. Είναι διαφορετικό, όμως, όταν έρχεσαι από την Ισπανία στην Ελλάδα. Πρέπει να προσαρμοστείς. Είναι μια διαφορετική φιλοσοφία αυτή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Άλλη κουλτούρα. Άλλοι παίκτες. Δεν είμαι αυτός που θα τον κρίνει, αλλά αυτά είναι μια πραγματικότητα.”

-Δεν σου έδωσε πολλές ευκαιρίες…

“Ναι, αλλά όφειλα να σεβαστώ αυτή την απόφασή του. Εγώ προσπαθούσα να προπονούμαι σκληρά και να είμαι στη διάθεσή του όποτε χρειαζόταν.”

“Επαγγελματίας ο Σάββας Παντελίδης”

-Πως ζεις τον Σάββα Παντελίδη σε αυτό το πρώτο του διάστημα στην ομάδα;

“Πολύ επαγγελματίας. Αναλύει τον αντίπαλο με κάθε λεπτομέρεια. Και είναι κάτι πολύ σημαντικό να ξέρεις ποιον έχεις να αντιμετωπίσει. Στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης βέβαια είμαστε λίγο πίσω, αλλά προσπαθεί να το βελτιώσει.”

-Με τον Παντελίδη βλέπουμε και μια άλλη ψυχολογία. Έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση;

“Μας έλειπε η αυτοπεποίθηση. Τώρα είναι σαν να ξεκινάμε από την αρχή. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός για να δείξουμε την αξία μας στο νέο προπονητή. Δεν θα μας χαρίσει τίποτα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να το κερδίσουμε.”

“Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και πιο εύκολα”

– Εναντίον του Ο.Φ.Η. λίγο έλειψε να χάσετε ένα δικό σας παιχνίδι. Έστω, όμως και μ’ έναν αρκετά περιπετειώδη τρόπο πετύχατε το στόχο σας…

“Ήταν μια καλή νίκη. Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε πιο εύκολα, αλλά υπάρχει και αυτός ο τρόπος. Μετά από αυτό πρέπει να δουλέψεις ακόμα πιο σκληρά. Δεν θα έρχονται όλες οι νίκες έτσι. Να βελτιωθούμε για να… καθαρίζουμε πιο νωρίς τα παιχνίδια.”


-Νίκες, όπως αυτές στην Κρήτη, μαρτυρούν και τον χαρακτήρα μιας ομάδας;

“Ακόμα και στην ήττα υπάρχει χαρακτήρας στην ομάδα. Κάποιες φορές είσαι και άτυχος. Άλλες τυχερός. Ή άλλες έχεις τον Χάμζα στο σωστό σημείο για να σκοράρεις.”

“Ταπεινοί μέχρι το τέλος”

– Μπορούμε να πούμε από τώρα με σιγουριά ότι ο ΑΡΗΣ θα εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο;

“Για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να ξέρω. Είναι νωρίς. Πρέπει να προχωράμε βήμα-βήμα. Έχουμε έναν νέο προπονητή και αρκετή δουλειά μπροστά μας. Πριν δύο αγωνιστικές ήμασταν πιο χαμηλά και ξαφνικά βρεθήκαμε στην πρώτη πεντάδα. Οι ισορροπίες είναι λεπτές. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί μέχρι το τέλος για να πετύχουμε το στόχο μας.”

-Σε έχουμε δει ως εξτρέμ, αλλά και πίσω από τον φορ. Που προτιμάς να παίζεις;

“Είμαι δεκάρι. Μπορώ να παίξω και στις πλευρές, αλλά προτιμώ να αγωνίζομαι στον άξονα. Εκεί μπορώ να αποδώσω καλύτερα.”

-Ποιος είναι ο Νίκο Μαρτίνες εκτός γηπέδου;

“Έχω τη γυναίκα και το γιο μου. Είμαι ένας γεμάτος άνθρωπος και περνάω πολλές ώρες με την οικογένειά μου σε μια όμορφη πόλη. Στην Κύπρο, για παράδειγμα, δεν μπορέσαμε να προσαρμοστούμε. Εδώ είναι πιο ήσυχα. Και από την Κύπρο και από την Αθήνα. Ο κόσμος είναι πιο ευγενικός. Πιο “ζεστός” μαζί σου. Και μου αρέσει αυτό.”

Προτεινόμενα Άρθρα