Ο Λίονελ Μέσι σύστησε στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο τον "νέο Ινιέστα"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο μαθητής έγινε δάσκαλος και ο σπουδαίος Κάρλες Αλενιά έχει πλέον μια βαριά κληρονομιά να υπερασπιστεί…

Στις 2 Μαΐου του 2005 η Μπαρτσελόνα υποδέχεται την Αλμπαθέτε, στο δρόμο για το δεύτερο σερί πρωτάθλημα ύστερα από πενταετή ξηρασία. Αν και πρακτικά υποβιβασμένοι, οι φιλοξενούμενοι προβάλλουν σθεναρή αντίσταση και το γκολ του Σάμουελ Ετό από το 66’ είναι το μοναδικό που χωρίζει τις δύο ομάδες.

Στο 87’ ο Καμερουνέζος καλείται στον πάγκο για να δώσει τη θέση του σε έναν αμούστακο κοντοπίθαρο, ο οποίος έχει παίξει άλλα εφτά ματς ως αλλαγή, αλλά δεν έχει βρει ακόμα δίχτυα. Προτού συμπληρωθεί λεπτό από την είσοδο του στο γήπεδο, ο Ροναλντίνιο επιχειρεί ένα από τα γνωστά σλάλομ και σκάβει την μπάλα για τον πιτσιρικά, που με τη σειρά του την περνάει πάνω από τον γκολκίπερ της Αλμπαθέτε.

Το γκολ είναι μάλλον οριακά έγκυρο, αλλά ακυρώνεται ως οφσάιντ. Κανένα πρόβλημα. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ είχε αποφασίσει να είναι εκείνο το βράδυ το βάπτισμα του πυρός στα γκολ για τον παίκτη που όταν είδε πρώτη φορά στην προπόνηση προφήτεψε -προκαλώντας τα γέλια της ομήγυρης- ότι “αυτός θα γίνει καλύτερος από μένα”.

Προτεινόμενα Άρθρα