Σάρι: "Ο σύλλογος έχει επαφές με τον ατζέντη του Αζάρ κάθε εβδομάδα"

από Γιώργος Γκάτος

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Εντέν Αζάρ, την έντονη κριτική που ασκείται στον Αλβαρο Μοράτα, αλλά και για τα συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος στην περίοδο των Χριστουγέννων, μίλησε ο προπονητής της Τσέλσι, Μαουρίτσιο Σάρι.

Όσο αφορά τις εξελίξεις με την ανανέωση του συμβολαίου του Εντέν Αζάρ, δήλωσε: “Φυσικά θέλω τον Εντέν στην ομάδα, αλλά μόνο αν θέλει και ο ίδιος να παραμείνει εδώ. Γνωρίζω πως γίνονται κάθε εβδομάδα συζητήσεις ανάμεσα στον σύλλογο και τον ατζέντη του Αζάρ, οπότε αν προκύψει κάποιο νέο, ο σύλλογος θα με ενημερώσει άμεσα”, τόνισε ο Σάρι σε δημοσιογράφους σχετικά με το “σίριαλ” που αφορά τον Βέλγο άσσο.

Στη συνέχεια, μίλησε για τον Αλβάρο Μοράτα και τις μέτριες εμφανίσεις του ως τώρα στη σεζόν, συγκρίνοντάς τον με έναν πρώην παίκτη του, από την περίοδο που καθόταν στον πάγκο της Έμπολι. “Είναι δύσκολο. Στην Έμπολι, είχα έναν φανταστικό ποδοσφαιριστή, τον Ρικάρντο Σαπονάρα, τον οποίο πουλήσαμε στη Μίλαν. Ο Σαπονάρα ήταν ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που είχα δει ποτέ μου, αλλά ήταν λίγο εύθραυστος πνευματικά. Ο Αλβάρο έχει σκοράρει τέσσερα ή πέντε γκολ στα τελευταία έξι παιχνίδια μας, οπότε δεν βλέπω να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα.

Ελπίζω να συνεχίσει έτσι και στο υπόλοιπο της σεζόν. Κάθε χρόνο σκοράρει 15 ή 16 γκολ, οπότε είναι κοντά στον μέσο όρο του. Μιλάω μαζί του κάθε εβδομάδα, αλλά στον αγωνιστικό χώρο είναι μόνος του. Νομίζω πως αυτή τη στιγμή δεν παίζει ανάλογα με τις δυνατότητές του. Είναι δύσκολο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Τσέλσι.

Τέλος, όσο αφορά τις αυξημένες υποχρεώσεις που έχουν οι ομάδες της Premier League την περίοδο των Χριστουγέννων, είπε: “Έχω έναν φίλο από τη Φλωρεντία που μένει μαζί μου, οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τη βόλτα του σκύλου μου. Είναι μία δύσκολη περίοδος. Έχουμε 7 παιχνίδια πρωταθλήματος μπροστά μας, αλλά βλέπουμε αυτή την περίοδο σαν μια ευκαιρία να δείξουμε πράγματα και όχι σαν πρόβλημα. Είναι μία ευκαιρία να κερδίσουμε βαθμούς. Όταν ήμουν στη Serie B στην Ιταλία, παίξαμε τρία παιχνίδια 22, 27, 31 Δεκεμβρίου και ήταν φανταστικό.

Η ατμόσφαιρα στα γήπεδα ήταν φανταστική. Απολαμβάνω τα παιχνίδια σε αυτή την περίοδο. Φυσικά, θα είναι δύσκολο, αφού πρέπει να παίξουμε 22, 26, 30 Δεκεμβρίου και 2, 5 Ιανουαρίου και αυτό δεν είναι καθόλου απλό. Ωστόσο, ανυπομονώ για την πρόκληση”, ήταν τα λόγια του 59χρονου Ιταλού προπονητή.

Προτεινόμενα Άρθρα