Το ΑΡΗΣ-Παναιτωλικός, με την… γλώσσα των αριθμών

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ υποδέχεται αύριο τον Παναιτωλικό, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League και το AllAboutARIS συγκρίνει τις στατιστικές επιδόσεις των δύο ομάδων, στο πρωτάθλημα.

Ένα κρίσιμο ματς έχουν μπροστά τους οι “κίτρινοι”, οι οποίοι θέλουν ν’ αντιδράσουν μετά την βαριά ήττα από τον Ατρόμητο και να επανέλθουν στα νικηφόρα αποτελέσματα. Αντίπαλός τους, ο Παναιτωλικός, μία ομάδα που το τελευταίο διάστημα είναι σε φόρμα και χρειάζεται προσοχή.

Πάμε να ρίξουμε μία ματιά, στις στατιστικές επιδόσεις των δύο ομάδων, έτσι όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί, μετά από 13 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Ο Παναιτωλικός, μετά από 13 ματς στην Super League, βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς, μετρώντας πέντε νίκες, πέντε ήττες και τρεις ισοπαλίες. Από την πλευρά του ο ΑΡΗΣ, ισοβαθμεί με Παναθηναϊκό και Ξάνθη στην 5η θέση, με 19 βαθμούς, έχοντας έξι νίκες, μία ισοπαλία και έξι ήττες.

Ισορροπία παρατηρείται στην παραγωγικότητα των δύο ομάδων, καθώς και οι δύο έχουν πετύχει από 17 γκολ. Ο ΑΡΗΣ, παρουσιάζει καλύτερη εικόνα αμυντικά, με 16 γκολ παθητικό, έναντι 18 του αντιπάλου του. Πιο απειλητικοί είναι οι “κίτρινοι”, με 9,5 τελικές προσπάθειες ανά παιχνίδι (51 συνολικά έχουν βρει εστία), με τον Παναιτωλικό να μετράει 7,2 (37 στην εστία). Οι Αγρινιώτες είναι αποτελεσματικότεροι στο σκοράρισμα, καθώς θέλουν 5,5 φάσεις για να σκοράρουν, με την ομάδα του Σάββα Παντελίδη, να θέλει 7,2 τελικές προσπάθειες για να φτάσει στο γκολ.

Από εκεί και πέρα, ο Παναιτωλικός έχει, ελαφρώς, καλύτερη παραγωγικότητα από τους “κίτρινους” με 0,8 ασίστ, έναντι 0,6 του ΑΡΗ. Οι Θεσσαλονικείς, κρατούν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, έχοντας 49,2 πάσες έναντι 38,2 του Παναιτωλικού. Σε περισσότερα λάθη υποπίπτει ο ΑΡΗΣ (42,5 – 40,2) ενώ κερδίζει λιγότερα φάουλ (18,7 – 19,5).

Τέλος, ο Παναιτωλικός παίζει αρκετά σκληρά όπως αποδεικνύουν και οι 3,2 κίτρινες κάρτες που αντικρίζει ανά παιχνίδι, με τον ΑΡΗ να έχει 2,5 μ.ο., στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Προτεινόμενα Άρθρα