"Πλήρωσε" ακριβά (και πάλι) τα δικά του λάθη

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Ο Άγγελος Χαριστέας στέκεται στα φτηνά λάθη των παικτών του Παντελίδη που τους στέρησαν τους βαθμούς στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Ο Αρης ξεκινάει εκπληκτικά το χθεσινό παιχνίδι. «Πατάει» περιοχή και έχει την εικόνα της ομάδας που δείχνει πως είναι θέμα χρόνου να πετύχει πρώτη γκολ.

 O Παναιτωλικός στα πρώτα λεπτά του αγώνα μοιάζει σαν να μην έχει βγει από τα αποδυτήρια. Για μένα η φάση που «ξυπνάει» τον Παναιτωλικό είναι αυτή μιας μίνι έντασης που δημιουργήθηκε για ένα πλάγιο άουτ με τον Βαλεριάνο να «τσιμπάει» να εκνευρίζεται και ουσιαστικά να ξυπνάει τον αντίπαλο.

Ο Αρης μέχρι και τη φάση του πέναλτι υπερείχε τακτικά του αντιπάλου. Σε εκείνη τη φάση δυστυχώς και πάλι ο Αρης πληρώνει ένα δικό του λάθος. Ο Δεληζήσης κάνει εγκληματικό γύρισμα της μπάλας και ουσιαστικά εκεί αλλάζει το μομέντουμ του αγώνα. Το λάθος του Κουέστα έτσι όπως εξελίχθηκε η φάση ήταν πως έπιασε τον Μοράρ από το σορτσάκι. Αυτό σημαίνει πως και ο ίδιος εξ’ αρχής γνώριζε πως έχει κάνει πέναλτι. Ακόμα και έτσι ο Αρης δεν το πλήρωσε με την κακή εκτέλεση πέναλτι να διατηρεί το 0-0.

 
 

Θέλω να σταθώ στην ατομική απόδοση κάποιον ποδοσφαιριστών όπως για παράδειγμα του Σιώπη που μετά το μέτριο παιχνίδι στο Περιστέρι κάνει χθες ένα πολύ κακό με αποκορύφωμα την φάση του 75’ που από λάθος του ο Παναιτωλικός βρίσκει γκολ. Ο Γκαρσία επίσης βρίσκεται σε κακό φεγγάρι και δεν βοηθάει την ομάδα όπως στα πρώτα παιχνίδια. Πάντως δεν νοείται όταν παίζεις με παίκτη λιγότερο και ισοφαρίζεις το παιχνίδι μετά να το χάνεις. Ο Αρης έπεσε και πάλι στην παγίδα και δέχτηκε ένα γκολ από το πουθενά.

Κρίνοντας ποδοσφαιρικά θα αναγκαστώ να αναφερθώ σε πράγματα λογικής που δυστυχώς είναι διαφορετικά από το συναίσθημά μου. Το λάθος που χρεώνω στον Παντελιδη είναι η αλλαγή που δεν έκανε μετά το 1-1 για να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα.

Είναι πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο αν δεν μπορείς να κερδίσεις τουλάχιστον να μη χάσεις. Ενδεχομένως η είσοδος του Μπάσα σε εκείνο το λεπτό ίσως ήταν καθοριστική. Δυστυχώς γι’ αυτόν ο Αρης έχασε ένα παιχνίδι από μια ομάδα που χειρότερη από αυτόν.

Ο Παναιτωλικός εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε, αφού ακόμα και με παίκτη παραπάνω δεν είχε την εικόνα της ομάδας που θα μπορούσε αν δεν υπήρχαν τα ατομικά λάθη να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Προτεινόμενα Άρθρα