Το ντεφορμάρισμα και η νέα κατάσταση

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η πιο απαιτητική σεζόν στην σύντομη καριέρα του Αργεντινού άσσου

Στην αρχή της σεζόν ο Ματέο Γκαρσία αποτελούσε θέμα συζήτησης για όσα κάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αναγκάζοντας όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα να υμνεί το ταλέντο του. 

Ο Αργεντινός άσσος ήταν η αποκάλυψη του ΑΡΗ στο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς. Πλέον όμως αποτελεί θέμα συζήτησης και ανάλυσης για όσα… δεν κάνει μέσα στο γήπεδο.

Στα τελευταία ματς ο 22χρονος εξτρέμ… αγνοείται. Διανύει μία περίοδο ντεφορμαρίσματος που είναι εμφανής. Ακόμα και η συνέπεια του στην άμυνα -όχι όπως άλλες φορές βέβαια- δεν είναι αρκετή για να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση. Σε μία σεζόν όμως που εξελίσσεται διαφορετικά και πιο απαιτητικά από οποιαδήποτε άλλη στην μέχρι τώρα καριέρα του. Και οι αριθμοί το αποδεικνύουν.

Οι συμμετοχές και τα λεπτά

Μέχρι στιγμής ο Γκαρσία μετράει 14 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και άλλη μία στο Κύπελλο. Δηλαδή 15 στο σύνολο και παραπάνω από τις μισές που έχει κάνει στις τρεις από τις προηγούμενες τέσσερις σεζόν της καριέρας του. Συν ότι με τα 1286 λεπτά έχει ξεπεράσει εκείνα που κατέγραψε στις χρονιές του με Ινστιτούτο (2014-16) και Λας Πάλμας (2016-17).

Σε σχέση με την περσινή σεζόν έχει φτάσει σχεδόν στο μισό των 33 συμμετοχών ως παίκτης της Οσασούνα και της Αλκορκόρν ενώ λογικά θα ξεπεράσει τα 1935 λεπτά που είχε αφού ήδη μετράει παραπάνω από τα μισά. Στατιστικά δηλαδή διανύει την πιο “γεμάτη” σεζόν της καριέρας του. 

Ο νέος ρόλος

Στον ΑΡΗ φέτος ο Ματέο Γκαρσία έχει έναν βασικό ρόλο που δεν έχει κληθεί να διαχειριστεί άλλη φορά. Με εξαίρεση τον Κουέστα, είναι ο μοναδικός που έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος. Εναν αριθμό παρουσιών στην αρχική ενδεκάδα που έχει καταγράψει μόνο στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν με την Αλκορκόρν, έχοντας άλλες πέντε με την Οσασούνα. Δηλαδή στο σύνολο 20. Ενας αριθμός που θα ξεπεράσει πολύ σύντομα στον ΑΡΗ.

Οι επιστροφές, του… στερούν πράγματα

Ο Γκαρσία έχει ένα θετικό αλλά και αρνητικό. Ποιο είναι αυτό; Οτι είναι πολλές οι φορές που γυρίζει για να μαρκάρει, αποτελώντας τον κορυφαίο “κλέφτη” της ομάδας με 39 γκολ. Αυτό όμως του στερεί ενέργειες και ανάσες στο επιθετικό κομμάτι. Εκεί δηλαδή όπου τον έχει ανάγκη ο ΑΡΗΣ. Για αυτό και στα τελευταία παιχνίδια ειδικά, φαίνεται να μένει πιο γρήγορα από δυνάμεις. Μία κούραση σωματική αλλά και πνευματική πολλές φορές… 

Εχει “σιγήσει” επιθετικά

Αποτέλεσμα λοιπόν και των παραπάνω, είναι ο 22χρονος άσσος να μην δίνει πράγματα επιθετικά. Και αυτό αποτυπώνεται τόσο από την παρουσία του γενικά αλλά και την στατιστική του. Συγκεκριμένα από το γκολ που πέτυχε στις 11 Νοεμβρίου κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, δεν έχει καταφέρει να βρει δίχτυα αλλά ούτε και να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του. 

Η διαχείριση και η διακοπή

Ο Σάββας Παντελίδης από τις πρώτες ημέρες προσπαθεί να μπει στο μυαλό του ποδοσφαιριστή και να βρει εκείνον τον τρόπο παιχνιδιού που θα του ταιριάζει και θα τον κάνει πιο αποδοτικό μέσα στο γήπεδο. Σε αυτό θα βοηθήσει σίγουρα και η διακοπή, όπως επίσης θα έχει ευργετικά αποτελέσματα όσον αφορά τις δεδομένες ανάσες που χρειάζεται ο Γκαρσία για να επανέλθει πιο… φρέσκος στον 2ο γύρο. 

Προτεινόμενα Άρθρα