Αλ Τάμαρι: Νέος Σαλάχ, Μέσι ή Μαραντόνα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα σενάρια για "σειρήνες" από Ιταλία δίνουν και παίρνουν. Τα ποσά που ακούγονται ζαλίζουν…

Στις 29 Μαΐου ο ΑΠΟΕΛ επισημοποιεί την απόκτηση του Μούσα Αλ Τάμαρι (αν και ακόμα οι δημοσιογράφοι δεν είναι απολύτως σίγουροι για το πού ακριβώς μπαίνει ο τόνος στο επώνυμό του) και η ανακοίνωση καταλήγει με την ευχή ο ηλικίας 21 ετών Ιορδανός να πανηγυρίσει πολλούς τίτλους και ευρωπαϊκές επιτυχίες με την ομάδα. Πριν καν συμπληρωθούν 6 μήνες από εκείνη την μέρα φαίνεται ήδη πως κάτι τέτοιο συγκεντρώνει πια ελάχιστες πιθανότητες για να συμβεί.

Και αυτό όχι επειδή ο νεαρός δοκιμάστηκε και απέτυχε στο μέχρι στιγμής πέρασμά του από τους πρωταθλητές Κύπρου, αλλά διότι πρόλαβε ήδη μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αποδείξει πως οι συγκρίσεις με τεράστια ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που τον συνόδευαν, μόνο τυχαίες δεν είναι.

Σαλάχ, Μέσι ή Μαραντόνα της Ιορδανίας;

Στην Ιορδανία οι φίλοι του ποδοσφαίρου βλέπουν στο πρόσωπό του τον δικό τους “Μεσσία”. Έναν παίκτη που ελπίζουν να έχει την ίδια επιρροή με εκείνη του Μοχάμεντ Σαλάχ στην Αίγυπτο. Γι’ αυτό και το πρώτο προσωνύμιο που του “κόλλησαν” ήταν “Ιορδανός Σαλάχ”. Στην πορεία κάποιοι το προχώρησαν λίγο παραπάνω κι έκαναν λόγο για τον “Μέσι της Ιορδανίας”, ενώ άλλοι το… τερμάτισαν, υποστηρίζοντας ότι ο τύπος που προήλθε από τα τμήματα υποδομής της Σαμπάμπ Αλ-Ορντόν και μάγεψε με τις εμφανίσεις του με τα χρώματα της Αλ Τζαζίρα είχε όλα τα φόντα για να εξελιχθεί σε… “Μαραντόνα της Μέσης Ανατολής”!

Προτεινόμενα Άρθρα