Σωτήρας Κριστιάνο

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 18ης αγωνιστικής της Serie A

Ηταν απόφαση που πάρθηξε μετά από πολύ σκέψη κι ακόμα περισσότερη μελέτη. Το σώμα του 33χρονου Κριστιάνο Ρονάλντο χρειάζεται προστασσία από την καταπόνηση, έτσι ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος, στα σημαντικά, εκεί που θα κρίνονται όλα. Γι’ αυτό και για πρώτη φορά έμεινε στον πάγκο.

Η Αταλάντα μυρίστηκε την ευκαιρία, λίγο έλειψε να γίνει η πρώτη ομάδα που θα κερδίσει την «Μεγάλη Κυρία», όμως τελευταίος μίλησε ο CR7, ο οποίος γλίτωσε στο τέλος την Γιουβέντους (2-2) που ζορίστηκε πιο πολύ από κάθε άλλη φορά φέτος.

Κι όμως όλα στο Μπέργκαμο ξεκίνησαν ιδανικά για την ομάδα του Αλέγκρι. Ένα… τσάμικο του Τζιμίστι κι ένα αστείο αυτογκόλ έκαναν το 0-1 από το δεύτερο λεπτό κι όλα έδειχναν έναν υγιεινό περίπατο. Ωστόσο, ο Ντούβαν Ζαπάτα είχε άλλη άποψη.

Ο Κολομβιανός επιθετικός είναι μία ομάδα μόνος του εσχάτως, αφού έχει σημειώσει και τα 8 τελευταία γκολ της Αταλάντα στο πρωτάθλημα. Με έξοχη ατομική ενέργεια και άπιαστο αριστερό σουτ ισοφάρισε άμεσα (24’, 1-1) και στο ξεκίνημα της επανάληψης έβαλε την ομάδα του Μπέργκαμο μπροστά στο σκορ (56’, 2-1).

Η αποβολή του Μπετανκούρ δύο λεπτά νωρίτερα έφερε την Γιουβέντους με την πλάτη στον τοίχο, όμως η Αταλάντα δεν κατάφερε να κλειδώσει το ματς. Με τον Γκόσενς έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-1 (78’) και στην επόμενη φάση το πλήρωσε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κάνει με κοντινή κεφαλιά το 2-2 (78’), με τον Πορτογάλο να γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Serie A, ο οποίος στην ρούκι χρονιά του στο πρωτάθλημα σκοράρει σε 7 συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια.

Μάλιστα τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμα χειρότερα για την Αταλάντα, όμως το γκολ του Κιελίνι στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με την Γιουβέντους να δείχνει για μία ακόμα φορά, ότι ακόμα και στην κακή της μέρα, οι αντίπαλοι της τρέμουν να την κερδίσουν!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 18ης αγωνιστικής της Serie A

Αταλάντα – Γιουβέντους 2-2

(24’, 56’ Ζαπάτα / 2’ αυτ. Τζιμίστι, 79’ Κριστιάνο Ρονάλντο)

Μπολόνια – Λάτσιο 0-2

(30’ Λουίζ Φελιπε, 90’ Λούλιτς)

Κάλιαρι – Τζένοα 1-0

(45’ Ντιέγκο Φαρίας)

Φιορεντίνα – Πάρμα 0-1

(45’ Ινγκλέζε)

Σαμπντόρια – Κιέβο Βερόνα 2-0

(47’ Κουαλιαρέλα, 59’ Ραμίρες)

Προτεινόμενα Άρθρα