Χριστουγεννιάτικα δώρα για Λίβερπουλ (vids)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η Λίβερπουλ αύξησε την διαφορά της από την Τότεναμ στους 6

Από πότε είχε να συμβεί κάτι τέτοιο στην Premier League; Πάνε δύο χρόνια (ξανά Δεκέμβριος ήταν), ξανά με θύτη την Λέστερ, ξανά με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο!

Οι «πολίτες» δεν πρόλαβαν να συνέλθουν από την κατραπακιά από την Κρίσταλ Πάλας και δέχθηκαν νέο χαστούκι, αυτή τη φορά από την Λέστερ (2-1), κάτι που τους έριξε για πρώτη φορά φέτος στην τρίτη θέση!

Οι «πολίτες» δεν πρόλαβαν να συνέλθουν από την κατραπακιά από την Κρίσταλ Πάλας και δέχθηκαν νέο χαστούκι, αυτή τη φορά από την Λέστερ (2-1), κάτι που τους έριξε για πρώτη φορά φέτος στην τρίτη θέση!
 
Κι αυτό, γιατί η Τότεναμ μετά τις… «εξάρες» επί της Έβερτον, έφερε «πεντάρες» επί της Μπόρνμουθ (5-0) και βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση και στο -6 από την κορυφή, αν και ακόμα και ο Άγιος Βασίλης φαίνεται ότι θέλει φέτος… Λίβερπουλ!

Το αλεπουδάκι 100, αλλά οι «αλεπούδες» 110!
Εδώ και λίγο καιρό, κάτι πάει στραβά στο βασίλειο του Πεπ Γκουαρντιόλα. Κάτι δυσλειτουργεί! Κάτι χάλασε. Η Σίτι για τρίτη φορά στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια δέχθηκε γκολ στην πρώτη τελική του αντιπάλου. Λέει πολλά αυτό! Οι πολίτες αν και προηγήθηκαν νωρίς με γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα (14’, 0-1), έπειτα από υπέροχο συνδυασμό κατέρρευσαν από την θαρραλέα Λέστερ, που τους κοίταξε στα μάτια.

Μία καταπληκτική σέντρα του Βάρντι και μία ακόμα πιο όμορφη κεφαλιά του Ολμπράιτον έφερε την άμεση απάντηση (19’, 1-1), με την Σίτι να μοιάζει μπλοκαριασμένη, ειδικά στην τελική πάσα.

Παρά το διαρκές τάισμα του εκπληκτικού Σανέ, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να φτιάξουν αρκετές κλασικές ευκαιρίες και στην επανάκηψη βρέθηκαν στα σχονιά με τις «αλεπούδες» να έχουν απανωτές καλές στιγμές με κύριο εκφραστή τον Βάρντι.

Ένα ξερό βολέ του Ρικάρντο Περέιρα (81’, 2-1) απέδωσε δικαιοσύνη, με την Λέστερ να υποχρεώνει τους πρωταθλητές Αγγλίας σε δεύτερη σερί ήττα (τρίτη στα τέσσερα τελευταία) και να χαλάει τις γιορτές του Πεπ Γκουαρντιόλα και της παρέας του.

Ο νόμος του «Άνφιλντ»…
Δεν έχει σημασία πια ο αντίπαλος. Όποιος περνάει φέτος από το Άνφιλντ φεύγει φέτος με κατεβασμένο το κεφάλι. Η Νιούκαστλ μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να φάει όσο το δυνατόν λιγότερα και παρότι για μεγάλο μέρος του παιχνιδιού κατάφερε να «σβήσει» τον ρυθμό, εντούτοις έφυγε από το Μέρσεϊσαϊντ με μία ξεγυρισμένη «τεσσάρα».

Όταν σκοράρει ο Ντέγιαν Λόβρεν και μάλιστα με τέτοιο τρόπο (11’, 1-0) ξέρεις ότι τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά. Ο Κροάτης με βολέ άνοιξε το σκορ και παρότι οι «κόκκινοι» δεν ανέβασαν στροφές σε κανένα σημείο του ματς, έφτασαν στην ευρεία νίκη.

Ένα «εύκολο» πέναλτι που κέρδισε ο Μοχάμεντ Σαλάχ και εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος (47’, 2-0) έδωσε απόλυτη ασφάλεια, ενώ στο τέλος το πράγμα ξέφυγε.

Ο φορμαρισμένος Σακίρι (79’) και ο σταθερά ανεβασμένος Φαμπίνιο (85’) άνοιξαν το σκορ στο 4-0, με την Λίβερπουλ να ξεφεύγει στο +6 από την δεύτερη Τότεναμ και να νιώθει πια ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στην κορυφή.

Τότεναμ με σπασμένα φρένα!
Αν πάντως ψάχνουμε για την πιο φορμαρισμένη ομάδα στο νησί τον τελευταίο καιρό, αυτή είναι η Τότεναμ. Τα «σπιρούνια» έχουν την τύχη να έχουν όλους τους δημιουργικούς παίκτες σε καταπληκτική κατάσταση και μοιράζουν αφειδώς γκολ δεξιά και αριστερά.

Η Έβερτον έφυγε το Σάββατο με μία ξεγυρισμένη εξάρα στην πλάτη, η Μπόρνμουθ έφαγε… τάληρο και είπε κι ευχαριστώ.

Στην πρώτη του συμμετοχή στην βασική ενδεκάδα της Τότεναμ για φέτος, ο Κάιλ Γουόκερ-Πίτερς ήταν μαγικός. Ο 21χρονος μπακ είχε άμεση συμμετοχή στα τρία πρώτα γκολ που ήρθαν από τους Έρικσεν (18’), Σον (23’) και Λούκας (35’), με τους Λονδρέζους να καθαρίζουν το ματς από πολύ νωρίς.

Από το πάρτι ήταν αδύνατον να λείπει ο Χάρι Κέιν (61’, 4-0), ενώ ο Σον έβαλε την τελευταία πινελιά (70’, 5-0), με την Τότεναμ να φτάνει τις τέσσερις συνεχόμενες νίκες και να σκαρφαλώνει για πρώτη φορά φέτος στην δεύτερη θέση.

Προτεινόμενα Άρθρα