Σάντα… Κριστιάνο με τα δώρα!

από Γιώργος Γκάτος

Η αλλαγή του χρόνου θα έβρισκε έτσι κι αλλιώς τη "Γηραιά Κυρία" στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και οι παίκτες του κατάφεραν να πάρουν και το τρίποντο που τους διατηρεί σε μεγαλύτερη απόσταση από τη δεύτερη Νάπολι.

Ο Ρονάλντο έκανε πάλι τα… δικά του, έφτασε πια τα 14 γκολ φέτος στη Serie A και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στον πίνακα των σκόρερ περιμένοντας να δει τι θα κάνει ο Πίατεκ, που τον ακολουθεί, στο παιχνίδι της Τζένοα.  Ιδανικό φινάλε για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ το 2018! 

Γκολ με τη σέντρα για τους γηπεδούχους, όταν στο 2ο λεπτό ο Ρονάλντο υποδέχθηκε τη μπάλα από τα αριστερά, την κατέβασε και με πλασέ με το δεξί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

H Γιουβέντους είχε την κυριαρχία, έλεγχε απόλυτα το παιχνίδι και στο 24’ είχε καλή στιγμή για να κάνει το 2-0, αλλά το σουτ του Ντιμπάλα κατέληξε άουτ. Η Σαμπντόρια έδειχνε να τα περιμένει όλα από τον Πρατ, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει στην πρώτη ευκαιρία που έκανε στο παιχνίδι. 

Αυτό έγινε στο 32’ όταν με τη βοήθεια του VAR ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε χέρι του Τσαν. Ο 35χρονος Κουαλιαρέλα, πρώην παίκτης των «μπιανκονέρι», ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-1. 

Mε καλή στιγμή για τη Γιουβέντους ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, όταν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Πιάνιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Κιελίνι έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Αουντέρο. 

Mεγάλη χαμένη ευκαιρία είχαν οι γηπεδούχοι στο 51′ όταν ο τερματοφύλακας της Σαμπντόρια απομάκρυνε εντυπωσιακά, αλλά δύσκολα, σουτ του Ματουιντί με το αριστερό εκτός περιοχής, αλλά και δοκάρι στο 59ο λεπτό σε τρομερό σουτ του Κριστιάνο εκτός περιοχής.

Ο Πορτογάλος ήταν αυτός που έκανε το 2-1 στο 64ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που δόθηκε για χέρι του Φεράρι και αφού ο διαιτητής της αναμέτρησης… τσέκαρε το VAR. 

Εντελώς ανενόχλητος ο Ντιμπάλα έχασε την ευκαιρία να «τελειώσει» το παιχνίδι στο 76′ καθώς το σουτ του με το δεξί εντός περιοχής ήταν κακό. 

Με πλασέ εντός περιοχής ο Σαπονάρα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Περίν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά την χρήση του VAR καθώς ο παίκτης της Σαμπντόρια ήταν σε θέση οφσάιντ. 

Ήταν μια αγχωτική νίκη για τους «μπιανκονέρι» που κατά διαστήματα έδειξαν κουρασμένοι, αλλά τελικά έκαμψαν την αντίσταση των αξιόμαχων αντιπάλων τους.

Προτεινόμενα Άρθρα