Συνεχίσει να εκπλήσσει η Αλαβές, νίκησε και την Βαλένθια

από Γιώργος Γκάτος

Η έκπληξη της σεζόν είναι στη φετινή Primera Division η Ντεπορτίβο Αλαβές

Η ομάδα του Αμπελάρδο κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη με 2-1 επί της Βαλένθια και για την ώρα ανέβηκε στην 4η θέση της Primera Division με 31 βαθμούς, αφήνοντας πίσω της τη Ρεάλ Μαδρίτης με 30 και ένα ματς λιγότερο όμως.

Το παιχνίδι φάνηκε να ξεκινά με τον καλύτερο τρόπο για τις “νυχτερίδες”, οι οποίες πήραν προβάδισμα στο 14ο λεπτό με πολύ όμορφο απευθείας χτύπημα φάουλ του Ντάνιελ Παρέχο. Εντούτοις, πριν τελειώσει το ημίχρονο, όχι μόνο έχασαν το προβάδισμα, αλλά και βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Στο 21′ ο Μπόρχα Μπαστόν εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας της Βαλένθια και από κοντά ισοφάρισε, ενώ στις καθυστερήσεις ο Πίνα μετά από μια κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι, εκμεταλλεύτηκε μια ακόμη “τρικυμία” της αντίπαλης άμυνας και έγραψε το 2-1.

Στο δεύτερο μέρος, η Βαλένθια είχε την υπεροχή, αλλά ήταν ακόμη ευάλωτη στην άμυνα. Έτσι, αν δεν ήταν ο Νέτο να κάνει μια σπουδαία εμφάνιση στο 47′ στην κεφαλιά του Λαγκαρντία, η Αλαβές θα είχε “καθαρίσει” το παιχνίδι. Οι “νυχτερίδες” δημιούργησαν κάποιες καλές στιγμές, αλλά οι παίκτες τους ήταν άστοχοι, με αποτέλεσμα το 2-1 υπέρ της γηπεδούχου να παραμείνει μέχρι τέλους.

Προτεινόμενα Άρθρα