Οι οπαδοί της Νιουκάστλ ξανά στη… μάχη!

από AllAboutARIS

Η Νιουκάστλ… φλερτάρει με τον υποβιβασμό, ο Ασλεϊ δεν πουλάει και οι οπαδοί με μια εντυπωσιακή επιστολή ανοίγουν ξανά «πολεμικό μέτωπο» με τη διοίκηση!

Μια ομάδα οπαδών που απαρτίζεται από οκτώ διαφορετικά fan clubs της Νιουκάστλ, αλλά και fanzines (σ.σ. ηλεκτρονικά περιοδικά οπαδών στο δίκτυο) ενώθηκαν για να γράψουν μία ανοιχτή επιστολή προς τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Μάικ Άσλεϊ. Σε αυτή, τον προτρέπουν είτε να πουλήσει είτε να δώσει χρήματα στον Ράφα Μπενίτεθ για μεταγραφές, έτσι ώστε η ομάδα να διασφαλίσει την παραμονή της στην Premier League. Με ένα κείμενο 757 λέξεων η αναφορά προς τον Άσλεϊ είναι «Να κάνεις το σωστό αυτό τον μήνα». Τα σενάρια περί πώλησης του συλλόγου ολοένα και φουντώνουν, αλλά κανείς στο Σεντ Τζέιμς Παρκ δεν πιστεύει… Σε έναν ιδανικό κόσμο το ιδανικότερο θα ήταν ο Άσλεϊ να πουλήσει σε όποιον δίνει τα 300 εκατ. λίρες που ζητά. Όμως, οι οπαδοί του ζητούν να χαλαρώσει τις απαιτήσεις του και ως προς αυτά που ζητάει. Μια επιστολή που δείχνει την αγωνία των οπαδών για το μέλλον ενός ιστορικού συλλόγου.

«Αν δεν μπορείς να βρεις έναν κατάλληλο αγοραστή τότε θα πρέπει να δοθούν χρήματα για την βελτίωση της ομάδας. Το να αποτύχεις σε αυτό θα είναι ανεύθυνο και ανόητο με δεδομένη την ζημιά που θα κάνει ο υποβιβασμός στο σύλλογο.

Όπως είναι τώρα τα πράγματα η Νιουκάστλ είναι μόνο δύο πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και ο προπονητής έχει ζητήσει νέες προσθήκες για να μην υποβιβαστεί η ομάδα για τρίτη φορά στα δώδεκα χρόνια που είσαι στον σύλλογο. Τα χρήματα που δαπανά η ομάδα στις τελευταίες τρεις μεταγραφικές περιόδους είναι τα λιγότερα στην κατηγορία. Τα τηλεοπτικά έσοδα σε αυτό το διάστημα ήταν πάνω από 150 εκατ. λίρες» τονίζουν.

Όλα δείχνουν πως με τα τωρινά δεδομένα τον Μάιο ο Μπενίτεθ θα φύγει από την ομάδα, αφού λήγει και το συμβόλαιό του. Ο άλλοτε τεχνικός της Λίβερπουλ έχει ερωτευθεί την πόλη και την ομάδα αλλά είναι ενοχλημένος που δεν μπορεί να φτιάξει την ομάδα όπως θέλει. Αντί να κάνει μεταγραφές η Νιουκάστλ έβγαλε και 20 εκατ. σε πωλήσεις από την τελευταία μεταγραφική περίοδο. Μπορεί οι «Καρακάξες» να του ετοιμάζουν νέα πρόταση, αλλά πως θα τον πείσουν;

«Με δεδομένη την πώληση του Μίτροβιτς στην Φούλαμ για 22 εκατ. το περασμένο καλοκαίρι δεν μπορεί να μην υπάρχουν χρήματα να δαπανηθούν για μεταγραφές εκτός εάν τα έχεις βγάλει για να καλύψεις δάνεια που έπαιρνες από το 2007…», συνεχίζεται η αναφορά στην επιστολή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, ο Άσλεϊ είχε δανειστεί για την ομάδα ένα ποσό 144 εκατ. λιρών, ενώ την είχε αγοράσει έναντι 134 εκατ. το 2007. Μέσα από αυτές τις κινήσεις αναφέρεται ότι καρπώθηκε τουλάχιστον 10 εκατ. λίρες.

«Αν αρνηθείς να δαπανήσεις χρήματα αυτόν τον μήνα ο κίνδυνος του υποβιβασμού είναι πιο ορατός από ποτέ. Επίσης ο προπονητής μας δεν θα υπογράψει ποτέ το νέο συμβόλαιο που του προσφέρεις. Έχεις πει ξανά και ξανά πως θέλεις ο Μπενίτεθ να μείνει στην ομάδα οπότε πρέπει να κάνεις αυτά που πρέπει για να γίνει αυτό.

Συνοπτικά του δίνεις αυτά που θέλει. Πιστεύουμε ότι το να κρατήσεις τον Μπενίτεθ είναι ότι καλύτερο ποδοσφαιρικά μπορεί να γίνει για την ομάδα. Σε παρακαλούμε να τον ακούσεις και να του επιτρέψεις να υπογράψει τους παίκτες που ζήτησε για την βελτίωση της ομάδας. Είναι και για το δικό σου συμφέρον».

Λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, ο Άσλεϊ είχε κάνει μία σπάνια τηλεοπτική εμφάνιση για να πει ότι είναι πιο κοντά από ποτέ στο να πουλήσει τη Νιουκάστλ. Οι οπαδοί ανέστειλαν τις οποιεσδήποτε διαμαρτυρίες τους περιμένοντας αυτήν την εξέλιξη. «Είχαμε προετοιμάσει μία διαμαρτυρία λόγω των εξελίξεων στην ομάδα αλλά την αναστείλαμε επειδή ανέφερες για την πώληση της ομάδας. Ελπίζουμε να γίνει αυτή η πώληση. Εάν όχι σου ζητάμε να κάνεις και το σωστό και για τον κόσμο. Ο κόσμος θέλει να μείνει ο Μπενίτεθ και να σωθεί η ομάδα. Έχεις την δύναμη να τα κάνεις πράξη και τα δύο.

Ξέρουμε πως είχαμε δύσκολη σχέση στο παρελθόν. Δεν θέλουμε να κοιτάμε πίσω αλλά μπροστά. Σε παρακαλούμε ξανά κάνε το σωστό. Με τις πιο καλές ευχές. NUST (σ.σ. Ενωμένο Μέτωπο Οπαδών της Νιουκάστλ Γιουνάϊτεντ). True Faith fanzine, The Mag fanzine, The Magpie Group, Newcastle Fan TV, IfRafaGoesWeGo, London Magpie Group και Newcastle Legends» καταλήγει η επιστολή.

Προτεινόμενα Άρθρα