Συμφώνησε με τον Μίχαλι Κορχούτ, ο ΑΡΗΣ

από AllAboutARIS

Σε συμφωνία με τον διεθνή Ούγγρο αριστερό μπακ, Μίχαλι Κορχούτ, έφτασε ο ΑΡΗΣ.

Ο 31χρονος μπακ, αγωνιζόταν στο Ισραήλ από το 2016 με την Χάποελ Μπιρ Σεβά, με την οποία και έλυσε το συμβόλαιό του (φέτος μέτρησε 10 συμμετοχές και 1 γκολ, σε 849 λεπτά συμμετοχης).

Ο έμπειρος αριστερός οπισθοφύλακας, έχει έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τον ΑΡΗ, για συμβόλαιο 1,5 έτους.

Ο παίκτης, αναμένεται αύριο, κατά πάσα πιθανότητα, στην Θεσσαλονίκη, για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του και να υπογράψει το συμβόλαιό του. 

Το who is who του Κορχούτ

Ο Μίχαλι Κορχούτ, γεννήθηκε στο Ντέμπρετσεν, την 1η Δεκέμβρη του 1988. Έχει ύψος 1,81 και αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά μπορεί να παίξει και ως αριστερός μπακ-χαφ. Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 2008 από την ομάδα της γενέτειράς του (Ντέμπρετσεν), στην οποία έμεινε μέχρι το 2016, μετρώντας 151 συμμετοχές και 7 γκολ (το 2011, παραχωρήθηκε δανεικός στην Καποσβάρ).

Το 2016, ο Κορχούτ, άφησε για πρώτη φορά την πατρίδα του, για λογαριασμό της Χάποελ Μπιρ Σεβά, με την οποία μέτρησε 2 πρωταθλήματα. Επιπλέον, έχει καταγράψει 25 συμμετοχές στην προκριματική φάση και στην φάση των ομίλων του Europa League και 14 στην προκριματική φάση του Champions League. 

Η πορεία του στην εθνική Ουγγαρίας 

Ο έμπειρος μπακ, φοράει την φανέλα με το εθνόσημο από το 2014. Στο Euro του 2016 που έγινε στα γήπεδα της Γαλλίας, ήταν στην αποστολή των Ούγγρων και έπαιξε στο τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων, κόντρα στην Πορτογαλία, ένας ματς που τελείωσε με σκορ 3-3. 

Στα τελευταία δύο παιχνίδια της εθνικής του, κόντρα σε Εσθονία και Φιλανδία, για το Nations League, αγωνίστηκε κανονικά.

Προτεινόμενα Άρθρα